Bitcoin

Strike breidt uit naar Europa met Bitcoin diensten

Strike onthult zijn Europees initiatief en zet in op de ontluikende cryptomarkt van het continent in vergelijking met het verzadigde Amerikaanse landschap.
cryptostheen 2 min lezen
Strike breidt uit naar Europa met Bitcoin diensten
Strike breidt uit naar Europa met Bitcoin diensten

Strike, een baanbrekende betalingsapp die diep geworteld is in de crypto-industrie, ontvouwt zijn spandoek op het Europese terrein, lift mee op de heropleving van bitcoin en belooft een naadloze ervaring voor zijn gebruikers.

Jack Mallers, de visionaire oprichter en CEO, ziet Europa als Strike's volgende grens, klaar om de op één na grootste markt te worden na de Verenigde Staten. Deze strategische zet speelt zich af tegen de achtergrond van de recente stijging van bitcoin, die in maart 2024 tot ongekende hoogten steeg en de $70.000 overschreed.

In een landschap dat wemelt van geduchte spelers zoals Coinbase, Binance en eToro, onderstreept Mallers het kenmerkende bitcoin-first ethos van Strike, waardoor het zich onderscheidt van concurrenten die jongleren met een overvloed aan cryptocurrencies. Mallers lichtte toe in een video:

"We zien Europa niet als zo druk - tenminste in vergelijking met Amerika. We denken dat Bitcoin de grootste innovatie van ons leven is en we willen er één van de beste ter wereld in zijn."

Hoewel de primaire focus van Strike ligt op betalingsoplossingen, blijft de roep om handels- en bewaringsdiensten onverminderd groot. Na de ondergang van hun vorige custodian, Prime Trust, bracht Strike haar bewaringsactiviteiten in juni 2023 snel in eigen beheer. Mallers blijft optimistisch over de koers van bitcoin, vooral temidden van de toenemende bezorgdheid over inflatie en het afnemende vertrouwen in traditionele financiële kaders.

De Europese uitbreiding markeert een cruciaal moment voor Strike, dat wordt aangedreven door een personeelsbestand van ongeveer 70 toegewijde mensen en een exponentiële groei van 100% per maand laat zien. Gesterkt door winstgevendheid, wijst Strike een deel van zijn winst toe aan bitcoin als schatkistreserves, wat hun onwrikbare toewijding aan het accumuleren van bitcoin onderstreept. Strike verstevigde zijn aanwezigheid in El Salvador met de vestiging van zijn hoofdkantoor in november 2023 en ging tegelijkertijd een partnerschap aan met Twitter (nu X) tijdens de uitstap van de sociale mediagigant naar tipfuncties.

Terwijl Strike aan hun Europese odyssee begint, belooft het bedrijf concurrerende verwerkingskosten te bieden voor Bitcoin transacties, waarmee het concurrenten zal overtreffen. Voorlopige tests wijzen ook op de bekwaamheid van de app in het faciliteren van kosteneffectieve USD-EUR conversies via bitcoin, die conventionele overdrachtsplatforms zoals Wise overtreffen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.