9 februari 2022

Valkyrie Bitcoin mining ETF goedgekeurd voor beursnotering

Crypto vermogensbeheerder Valkyrie heeft een Bitcoin mining ETF laten noteren op de Nasdaq.

Valkyrie heeft een nieuw exchange-traded fund (ETF) genoteerd op de traditionele beurs, een beleggingsvehikel dat activa zal leveren die blootstelling bieden aan bedrijfseffecten "die ten minste 50% van hun inkomsten of winsten" ontlenen aan Bitcoin (BTC) mining, of hardware en software gerelateerd aan cryptomining.

Spot BTC en crypto ETF's of trackers moeten nog op de markt komen in de VS, gehinderd door de vreselijke aanpak van de SEC over het accepteren van dergelijke beleggingsproducten.

In de afgelopen maanden is de SEC echter eindelijk warm geworden voor het idee van toekomstige ETF's, te beginnen met Bitcoin futures ETF’s van ProShares en VanEck. Afgelopen oktober was een monumentale maand voor publiek verhandelde markten en de cryptomarkt, waarbij Valkyrie zich aansloot bij ProShares, Invesco en verschillende andere investeringsbedrijven die op zoek gingen naar op crypto gerichte ETF’s.

De nieuwste ETF van Valkyrie, 'WGMI' (een eerbetoon aan de beroemde zin, "we're gonna make it"), is begonnen met de handel op de Nasdaq sinds gisteren, dinsdag 8 februari.

Valkyrie heeft vastgesteld dat 80% van de portefeuille in de ETF zal bestaan uit effecten van bedrijven die een meerderheid van hun inkomsten of winst genereren uit cryptomining, of uit hardware en/of software gerelateerd aan cryptomining. De resterende 20% van het nettovermogen van de ETF zal worden toegewezen aan bedrijven die "een aanzienlijk deel van hun nettovermogen" in BTC en andere cryptomunten houden. De ETF zal een kostenratio van 0,75% hebben.

WGMI is de derde in de rij voor Valkyrie die nu is genoteerd, na de Bitcoin futures ETF en ‘Balance Sheet Opportunities ETF’, die bedrijven bezit die "direct of indirect investeren in, transacties uitvoeren met, of op een andere manier blootstelling hebben aan Bitcoin."

Hoewel we weten dat deze nieuwe Valkyrie ETF geen directe belangen in cryptomunten zal bezitten, verwachten we dat enkele van de grootste miningbedrijven onderdeel zullen uitmaken, zoals Hive, Bitfarms, Marathon en meer. Met 20% toegewezen aan bedrijven met aanzienlijke bezittingen in BTC, zouden we ook MicroStrategy en andere grote spelers in de WGMI portefeuille kunnen zien. Bovendien heeft het fonds opgemerkt dat de belangen van het bedrijf ongeveer 77% hernieuwbare energie gebruiken, het dubbele van het gemiddelde van gewone beursgenoteerde bedrijven.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram