Bitcoin

Vanguard en Merrill Lynch weigeren toegang tot bitcoin ETF's

Ondanks het succes van de regelgevende instanties bij het goedkeuren van bitcoin voor verhandeling via ETF's, hebben Vanguard en Merrill Lynch ervoor gekozen om geen blootstelling aan de cryptocurrency aan te bieden via deze beleggingsvehikels, wat leidde tot een aanzienlijke reactie van klanten.
cryptostheen 2 min lezen
Vanguard en Merrill Lynch weigeren toegang tot bitcoin ETF's
Vanguard en Merrill Lynch weigeren toegang tot bitcoin ETF's

Terwijl bitcoin goedkeuring krijgt van de regelgevende instanties voor handel op grote Amerikaanse beurzen via bitcoin ETF's die worden aangeboden door toonaangevende vermogensbeheerders, houden Vanguard en Merrill Lynch, twee prominente instellingen, voet bij stuk door hun klanten de toegang tot deze onlangs goedgekeurde beleggingsproducten te ontzeggen.

Dit heeft ertoe geleid dat beleggers fondsen hebben teruggetrokken en op zoek zijn gegaan naar alternatieve platforms, wat een kloof binnen de vermogensbeheersector benadrukt met betrekking tot de acceptatie van digitale activa.

Vanguard, één van 's werelds grootste vermogensbeheerders, heeft zijn standpunt al vóór de wettelijke goedkeuring kenbaar gemaakt door te verklaren dat het geen plannen heeft om een spot bitcoin ETF of andere op crypto gerelateerde producten aan te bieden. Het bedrijf noemde een "zwakke" beleggingscase voor digitale activa en benadrukte het gebrek aan intrinsieke economische waarde en kasstromen in de meeste cryptocurrencies in vergelijking met traditionele aandelen en obligaties.

Deze beslissing staat in contrast met andere grote vermogensbeheerders zoals BlackRock en Fidelity, die al hun eigen bitcoin ETF's hebben gelanceerd, wat wijst op een verschil van mening binnen de sector.

In navolging hiervan heeft Merrill Lynch, eigendom van Bank of America, er ook voor gekozen om haar klanten geen toegang te geven tot spot BTC ETF's. Het bedrijf evalueert naar verluidt de efficiëntie van deze ETF's voordat het wijzigingen overweegt in zijn huidige beleid dat dergelijke producten verbiedt. Beleggers die graag willen beleggen in bitcoin via deze ETF's hebben hun bezorgdheid geuit over deze toegangsweigering.

Als reactie op de beslissingen van Vanguard en Merrill Lynch hebben ontevreden gebruikers gemeld dat ze aanzienlijke bedragen hebben overgeboekt van Vanguard naar Fidelity, een uitgever van bitcoin ETF's. Ze moedigen andere beleggers actief aan om zich bij dit protest aan te sluiten om blootstelling te krijgen naar de onlangs goedgekeurde bitcoin ETF's.

De weigering van toegang tot bitcoin ETF's door deze grote instellingen onderstreept de verschillende perspectieven binnen de vermogensbeheersector met betrekking tot de acceptatie en adoptie van digitale activa. Terwijl sommige bedrijven het potentieel van cryptocurrencies erkennen en hun eigen bitcoin ETF's hebben gelanceerd, blijven andere sceptisch.

Deze ontkenning zal beleggers naar verwachting in de richting drijven van vermogensbeheerders die beleggingen in deze onlangs goedgekeurde producten toestaan. Terwijl de markt op deze ontwikkeling reageert, zullen beleggers en waarnemers in de sector de prestaties van bitcoin ETF's en hun mogelijke impact op de algehele cryptomarkt nauwlettend volgen.

De reactie van deze vermogensbeheergiganten op de terugslag van beleggers en de prestaties van de ETF's blijft onzeker, wat de mogelijkheid openlaat dat ze hun standpunt heroverwegen als de ETF's aan de verwachtingen voldoen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.