Dutch Crypto News
2 december 2020

Visa gaat samenwerking aan met startup voor Digitale Dollar op Ethereum

Visa werkt samen met blockchain servicebedrijf Circle om USD Coin (USDC) stablecoin-transacties compatibel te maken met bepaalde creditcards.

Creditcardgigant Visa heeft vandaag aangekondigd dat het zijn wereldwijde betalingsnetwerk van 60 miljoen handelaren verbindt met de US Dollar Coin (USDC), ontwikkeld door Circle Internet Financial op de Ethereum blockchain. De digitale valuta wordt nu gewaardeerd op $2,9 miljard.

"Nadat Circle zelf is klaargestoomd met het ‘Fast Track’-programma van Visa, waarschijnlijk ergens volgend jaar, zal Visa een creditcard uitgeven waarmee bedrijven betalingen met USDC rechtstreeks kunnen verzenden en ontvangen van elk bedrijf dat de kaart gebruikt", aldus een verslag van Forbes.

Cuy Sheffield, Visa's verantwoordelijke voor alles wat betreft crypto, vertelde Forbes:

"Dit wordt de eerste creditkaart waarmee bedrijven een saldo van USDC kunnen uitgeven."

Ook zal de samenwerking voor transacties met USDC tussen grensoverschrijdende Visa-compatibele bedrijven vergemakkelijken. De betalingsgigant heeft dinsdag ook een deal met BlockFi onthuld die een creditcard op de markt zal brengen die beloningspunten in Bitcoin (BTC) uitbetaalt.

25 portefeuilleverstrekkers zijn ondertussen de afgelopen dagen op het Fast Track -programma van de kaartaanbieder gesprongen en hebben de weg geëffend voor de USD Coin van Visa, merkte Forbes op.

Sheffield voegde toe:

“We blijven Visa beschouwen als een netwerk van netwerken en nu ook ... Blockchain-netwerken en stabiele munten, zoals de USD Coin zijn slechts toevoegingen. We denken dus dat Visa een aanzienlijke waarde kan bieden aan onze klanten, waardoor ze er gemakkelijk toegang tot hebben en ze deze bij onze handelaren kunnen uitgeven. "

De acceptatie van cryptocurrencies is aanzienlijk gestegen in 2020, van PayPal die digitale activa op zijn platform heeft gelanceerd tot grote Bitcoin-aankopen door grote reguliere financiële spelers.

Eerder dit jaar kreeg Coinbase, Crypto.com en Binance de mogelijkheid voor het uitgeven van betaalkaarten door toe te treden tot de belangrijkste ledenlijst van Visa.


02/12/2020 - 20u00
Stijn van DCN

< terug naar nieuwsoverzicht

Praat mee

Volg ons op Telegram!

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief


Steun ons

Ethereum Main Network
0x30bD9a517E199CfC918c7aDeE95C7aF26413ff7d
Bitcoin (BTC)
1CgGCh3mq8wKsbUCuRWLzTTm4edGP8jmEk
Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram