Bitcoin

Winst uit Bitcoin mining door Marathon in 2023 overstijgt $563 miljoen, driemaal hoger dan in 2022

Marathon streeft naar een stijging van de hashrate met 30% in 2024.
cryptostheen 2 min lezen
Winst uit Bitcoin mining door Marathon in 2023 overstijgt $563 miljoen, driemaal hoger dan in 2022
Winst uit Bitcoin mining door Marathon in 2023 overstijgt $563 miljoen, driemaal hoger dan in 2022

Marathon Digital Holdings heeft een baanbrekende prestatie geleverd door zijn hoogste maandelijkse Bitcoin miningproductie te registreren, met het succesvol delven van 1.853 BTC in december.

Een recente update van Marathon onthulde dat het bedrijf in het afgelopen jaar in totaal 12.852 BTC heeft gedolven, met een waarde van meer dan $563,4 miljoen. Deze productie is meer dan een verdrievoudiging van de productie van 4.144 BTC in 2022. De Bitcoin miner kende ook een consistente maandelijkse stijging van 18% in zijn gemiddelde operationele hashrate en bereikte een indrukwekkende 22,4 EH/s.

Fred Thiel, de voorzitter en CEO van Marathon, deelde dat het bedrijf zijn hashrate met 4% verhoogde tot 24,7 exahashes. Deze prestatie verstevigde de positie van Marathon (MARA) als de grootste beursgenoteerde Bitcoin miner in Noord-Amerika.

Het persbericht benadrukte de cruciale rol van aanzienlijke transactievergoedingen in het stimuleren van de productie van bitcoin in december tot boven de typische groeisnelheid van de gemiddelde operationele hashrate. MaraPool, onder eigendom en beheer van Marathon, verzamelde meer dan 380 BTC aan transactiekosten gedurende de maand, wat 22% van de productie van de activa uitmaakt. Dit is een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 12% van de vorige maand.

Het vermogen om aanzienlijke transactievergoedingen binnen te halen is een cruciaal concurrentievoordeel voor Marathon, dat voortkomt uit zijn geïntegreerde technologie.

Thiel kondigde de op handen zijnde overname aan van locaties in Granbury (Texas) en Kearney (Nebraska), die in januari 2024 moet worden afgerond. Hij verwacht dat deze overname de kostenstructuur van Marathon zal verbeteren en het groeipotentieel op korte termijn zal stimuleren. Thiel mikt op een groei van 30% in de hashrate in 2024, waarbij hij de nadruk legt op de strategische overname van twee locaties van Generate Capital. Deze stap positioneert Marathon om een mijlpaal te bereiken, met een hashrate van 50 exahashes binnen de komende 18 tot 24 maanden.

Naast de Verenigde Staten breidt Marathon zijn focus uit naar Abu Dhabi, waar 2,7 exahashes online zijn. Dit is inclusief meer dan 13.000 operationele rigs in de grotere faciliteit van het bedrijf in Masdar City, met nog eens 4,4 exahashes die naar verwachting operationeel zullen zijn in januari 2024.

De samenwerking van Marathon in Paraguay heeft ook vooruitgang geboekt en heeft 0,3 exahash bereikt met 2.110 miningtoestellen die momenteel in bedrijf zijn. De volledige ontplooiing van 1,1 exahashes zal naar verwachting tegen het begin van het tweede kwartaal van 2024 worden bereikt.

Marathon lanceerde eerder al een Bitcoin miningproject van 27 megawatt dat wordt aangedreven door hernieuwbare waterkracht in de buurt van de Itaipu Dam in Paraguay.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.