Bitcoin

Zuid-Korea zoekt begeleiding bij Amerikaanse SEC op het gebied van cryptoregelgeving

Lee Bok-hyun, hoofd van de FSS in Zuid-Korea, is van plan om de regelgeving voor cryptocurrencies en spot bitcoin ETF's te bespreken met SEC voorzitter Gary Gensler.
cryptostheen 1 min lezen
Zuid-Korea zoekt begeleiding bij Amerikaanse SEC op het gebied van cryptoregelgeving
Zuid-Korea zoekt begeleiding bij Amerikaanse SEC op het gebied van cryptoregelgeving

Lee Bok-hyun, het hoofd van de financiële toezichthoudende dienst (FSS) van Zuid-Korea, staat klaar voor een cruciaal bezoek aan de Verenigde Staten. Hij zal cruciale gesprekken voeren met Gary Gensler, voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), over de crypto-industrie en de fijne kneepjes van spot bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF's).

Bok-hyuns gesprekken met Gensler zullen waarschijnlijk cruciaal zijn voor de toekomst van spot bitcoin ETF's in Zuid-Korea.

De bijeenkomst van dit jaar, die werd onthuld tijdens een persbriefing op het hoofdkantoor van de FSS in Seoul, is bedoeld om de standpunten over cryptoregulering te verenigen. Bok-hyun zei:

"Er zijn dit jaar gebieden om onze perspectieven af te stemmen op Gary Gensler, de voorzitter van de SEC, over virtuele activa, waaronder spot bitcoin ETF's. De impact van het beleid van de SEC op het wereldtoneel is nu aanzienlijk."

Op dit moment ondervinden Zuid-Koreaanse financiële reuzen zoals Samsung Securities en Mirae Asset Securities belemmeringen bij het toestaan van handel in overzeese spot bitcoin ETF's. De Financial Services Commission (FSC) van Zuid-Korea wees op de juridische problemen die deze bedrijven ondervinden met dergelijke instrumenten. De FSC neemt ook stappen om de transparantie in de cryptosector te vergroten als onderdeel van een bredere inspanning om het financiële ecosysteem te beschermen.

In het bijzonder moeten cryptobeurzen in Zuid-Korea nu wijzigingen in het management melden. Ook de prestaties van belangrijke medewerkers worden nader bekeken. Deze maatregelen zijn bedoeld om de integriteit van de sector te versterken met een openbare raadpleging waarin wordt gevraagd om inbreng over deze regelgevingskaders.

Bovendien benadrukt het optreden van de Financial Intelligence Unit (FIU) tegen cryptomixers de strenge houding van Zuid-Korea tegenover transacties met virtuele activa. Mixers, die vaak in verband worden gebracht met illegale activiteiten, benadrukken de mondiale uitdaging, die een collectieve internationale inspanning vereist.

Nu Zuid-Korea zich ontpopt als een centrum voor de adoptie van cryptocurrencies, zijn de implicaties van deze regelgevende dialogen en maatregelen diepgaand. Vooral gezien de opmerkelijke verspreidingsgraad, die naar verwachting de komende jaren zal stijgen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.