Bitcoin

Amerikaanse regelgevende druk dwingt Phoenix en Wasabi wallets hun activiteiten te staken

Phoenix Wallet en Wasabi Wallet hebben hun diensten in de VS gestaakt vanwege de toenemende regelgevende controle op self-custody wallets.
cryptostheen 2 min lezen
Amerikaanse regelgevende druk dwingt Phoenix en Wasabi wallets hun activiteiten te staken
Amerikaanse regelgevende druk dwingt Phoenix en Wasabi wallets hun activiteiten te staken

Phoenix Wallet en Wasabi Wallet, twee prominente spelers op het gebied van cryptocurrency, hebben de moeilijke beslissing genomen om te stoppen met hun diensten voor klanten in de Verenigde Staten. Deze stap wordt genomen temidden van de toenemende druk van de regelgeving op aanbieders van self-custody wallet services, waardoor bezorgdheid ontstaat over de naleving van de regelgeving voor geldtransactiebedrijven.

De katalysator voor deze beslissing kan worden teruggevoerd op recente regelgevende acties tegen andere spelers in de sector, zoals Consensys, het moederbedrijf van MetaMask, en Samourai Wallet, een Bitcoin mixer service. ACINQ, de ontwikkelaar achter Phoenix Wallet, uitte zijn zorgen over de regelgeving in de VS, met name wat betreft de classificatie van aanbieders van self-custody wallets en Bitcoin Lightning Network diensten.

ACINQ erkende de onzekerheid over de naleving van de regelgeving en kondigde aan Phoenix Wallet met ingang van 3 mei uit de Amerikaanse applicatiestores te verwijderen. In navolging hiervan heeft zkSNACKs, het team achter Wasabi Wallet, strenge maatregelen genomen om de toegang tot hun diensten te blokkeren voor inwoners en burgers van de VS. Deze acties benadrukken de groeiende uitdagingen waarmee aanbieders van cryptodiensten worden geconfronteerd bij het navigeren door de veranderende regelgeving.

Amerikaanse toezichthouders hebben hun toezicht op self-custody wallets geïntensiveerd vanwege zorgen over het mogelijke misbruik ervan voor illegale activiteiten zoals het witwassen van geld. De recente arrestatie van de oprichters van Samourai Wallet op beschuldiging van het witwassen van geld onderstreept nog eens het harde optreden van toezichthouders tegen cryptocurrency platforms die op privacy gerichte protocollen faciliteren.

Een andere ontwikkeling is dat Consensys een rechtszaak heeft aangespannen tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), waarin het aanvecht wat het beschouwt als een te ver doorgeschoten bevoegdheid in de context van de regulering van ether. De rechtszaak betwist de classificatie door de SEC van de cryptocurrency die aan de basis ligt van Ethereum als een effect, waarbij eerdere aanwijzingen van de regelgevende instantie worden aangehaald dat ether niet voldoet aan de criteria voor de effectenregelgeving.

Het juridische geschil tussen Consensys en de SEC onderstreept het bredere debat over de duidelijkheid van de regelgeving in de crypto-industrie. Nu toezichthouders een assertievere houding aannemen, zijn aanbieders van cryptodiensten genoodzaakt om maatregelen omtrent hun activiteiten en conformiteit opnieuw te beoordelen in reactie op de veranderende verwachtingen van toezichthouders.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.