Web3 / Alts

Amerikaanse SEC eist $5,3 miljard van Terraform Labs en Do Kwon

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) eist een veroordeling van $5,3 miljard van Terraform Labs en oprichter Do Kwon.
cryptostheen 1 min lezen
Amerikaanse SEC eist $5,3 miljard van Terraform Labs en Do Kwon
Amerikaanse SEC eist $5,3 miljard van Terraform Labs en Do Kwon

In een belangrijke juridische stap heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een procedure gestart om een vonnis van $5,3 miljard te verkrijgen tegen Terraform Labs en oprichter en voormalig CEO, Do Kwon.

Deze actie volgt op een motie die door de SEC werd ingediend bij de US District Court voor het zuidelijke district van New York, waarin de eisen voor terugbetaling en civielrechtelijke sancties tegen Terraform Labs en Kwon werden uiteengezet.

De gevraagde $5,3 miljard omvat $4,7 miljard aan verbeurdverklaring en voorschotrente, als gevolg van een recent fraudevonnis tegen het cryptocurrency bedrijf.

Daarnaast eist de SEC $520 miljoen aan civielrechtelijke boetes, waarvan $420 miljoen bestemd is voor Terraform Labs en $100 miljoen voor Kwon persoonlijk. Bovendien wil de SEC een gerechtelijk bevel tegen Kwon om hem te verbieden een leidinggevende functie op de markt te bekleden.

Bovendien eist de toezichthouder dat Kwon volledige financiële openheid van zaken geeft.

De indiening en de voorgestelde aanklachten van de SEC staan in schril contrast met de tegenvoorstellen van Terraform Labs en Kwon. In hun brief stelden het bedrijf en Kwon civielrechtelijke sancties voor van in totaal $3,5 miljoen, waarbij Kwon slechts $800.000 aanbood.

Deze voorgestelde boetes en civielrechtelijke genoegdoening moeten nog door de rechter worden goedgekeurd en vormen de volgende juridische stap na de uitspraak van de jury op 5 april 2024. Het vonnis stelde Kwon en zijn bedrijf aansprakelijk voor het bedriegen van investeerders, met name door misleidende verklaringen over de algoritmische stablecoin TerraUSD (UST), het cryptocurrency token Luna (LUNA) en wLUNA.

De ineenstorting van LUNA en UST in 2022 veroorzaakte wijdverspreide repercussies in het hele cryptocurrency landschap. Na deze gebeurtenissen ontweek Kwon de autoriteiten voordat hij in mei 2023 werd aangehouden in Montenegro. Hij blijft in hechtenis in afwachting van een uitleveringsprocedure, omdat zowel de VS als Zuid-Korea zijn terugkeer eisen om de juridische gevolgen onder ogen te zien.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.