Web3 / Alts

Belangengroepen verenigen zich in steun voor Tornado Cash ontwikkelaar Roman Storm

Drie prominente voorvechters van crypto staan resoluut achter Roman Storm, de ontwikkelaar van Tornado Cash, te midden van juridische uitdagingen.
cryptostheen 2 min lezen
Belangengroepen verenigen zich in steun voor Tornado Cash ontwikkelaar Roman Storm
Belangengroepen verenigen zich in steun voor Tornado Cash ontwikkelaar Roman Storm

Recente documenten onthullen dat drie toonaangevende organisaties voor cryptocurrencies hun gewicht in de schaal hebben geworpen achter Roman Storm, de ontwikkelaar van de cryptomixer Tornado Cash, die momenteel wordt geconfronteerd met beschuldigingen van het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ). De Blockchain Association en Coin Centers DeFi Education Fund hebben elk een amicus brief ingediend ter ondersteuning van het verzoek van Storm om de aanklachten tegen hem te verwerpen.

Storm, een Amerikaans staatsburger en één van de breinen achter het platform, werd aangeklaagd samen met Roman Semenov, die momenteel wordt vermist. Daarnaast staat Alexey Pertsev, de medeoprichter van de cryptomixer, terecht in Nederland. Storm werd gearresteerd door de Amerikaanse autoriteiten voor zijn betrokkenheid bij Tornado Cash en werd samen met anderen aangeklaagd voor het runnen van een illegale geldtransfermaatschappij en samenzwering om geld wit te wassen.

De Blockchain Association bekritiseerde de DOJ's karakterisering van Tornado Cash als een illegaal geldtransportbedrijf. Ze stellen dat het platform geen controle uitoefent over de activa van gebruikers, ondanks de FinCEN vereisten, en niet als zodanig geclassificeerd zou moeten worden. Dit standpunt gaat rechtstreeks in tegen één van de primaire aanklachten tegen Storm en zijn medewerkers.

Ondertussen betwistte het DeFi Education Fund de toepassing van de International Emergency Economic Powers Act (IEEPA) door het DOJ in de zaak van Storm. Zij beweren dat een dergelijke interpretatie van de IEEPA ontwikkelaars op een oneerlijke manier verantwoordelijk zou kunnen houden voor hoe anderen hun software gebruiken, waardoor innovatie in de applicatie-ontwikkelingssector mogelijk in de kiem wordt gesmoord. Het fonds waarschuwde dat een dergelijke interpretatie van de IEEPA rampzalige gevolgen zou kunnen hebben.

De amicus brief van Coin Center richtte zich op de aanklacht van samenzwering tot het witwassen van geld en beweerde dat Tornado Cash voornamelijk dient als een privacy-applicatie in plaats van een kanaal voor illegale activiteiten. Ze trokken een analogie tussen autogebruik door criminelen en computergebruik en benadrukten dat ontwikkelaars niet verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor de acties van hun gebruikers.

Verder benadrukte Coin Center de inspanningen van Tornado Cash om bekende actoren in spionage te blokkeren van toegang tot de service als bewijs van verantwoordelijke controle en toezicht. Dit is in tegenspraak met beweringen dat de ontwikkelaars een oogje dichtknepen voor het potentiële misbruik van het platform.

Door op te komen voor Roman Storm en zijn collega's onderstrepen deze belangengroepen het belang van het beschermen van innovatie en het verdedigen van ontwikkelaars tegen ongerechtvaardigde juridische repercussies.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.