Markten

Bitcoin doorbreekt barrière van $50.000, cryptomarkt buldert van hernieuwd vertrouwen

De waarde van bitcoin is omhooggeschoten en heeft de belangrijke mijlpaal van $50.000 overschreden. Dit is een monumentale prestatie die in twee jaar niet meer is voorgekomen, sinds december 2021.
cryptostheen 2 min lezen
Bitcoin doorbreekt barrière van $50.000, cryptomarkt buldert van hernieuwd vertrouwen
Bitcoin doorbreekt barrière van $50.000, cryptomarkt buldert van hernieuwd vertrouwen

Bitcoin (BTC) heeft een triomfantelijke stijging doorgemaakt door voor het eerst in twee jaar de drempel van $50.000 te doorbreken, wat een golf van optimisme teweegbracht in het hele cryptocurrency landschap. Na eerder de wekelijkse weerstand van $46.000 te hebben overwonnen, was maandag getuige van een opmerkelijke rally in de cryptomarkt toen bitcoin zijn positie boven $50.000 heroverde, een niveau dat voor het laatst werd waargenomen in december 2021.

Het toonaangevende digitale activum steeg naar een piek van $50.322, met een indrukwekkende winst van 18% in de afgelopen 7 dagen, waarbij de marktkapitalisatie dicht in de buurt kwam van de opmerkelijke mijlpaal van $1 biljoen.

BTC/USD (weekly chart)

Terwijl bitcoin in november 2021 zijn historische piek bereikte rond $69.000 tijdens de vorige bull run, bedraagt de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies vandaag de dag bijna $1,9 biljoen, wat de blijvende veerkracht en groei van de crypto-industrie laat zien.

De drijvende kracht van de recente marktturbulentie zijn berichten over aanzienlijke instromen in spot bitcoin ETF's, naast de anticipatie op de komende 'block reward halving' gebeurtenis die gepland staat voor april dit jaar. Er wordt verwacht dat dit evenement de schaarste van bitcoin verder zal accentueren, zijn verhaal als bescherming tegen inflatie zal versterken en zijn status als deflatoire asset zal bekrachtigen.

Bovendien lijkt de interesse van beleggers zich te diversifiëren naar alternatieve cryptocurrencies, met een groot aantal altcoins — zoals ether (ETH), BNB (BNB), Solana (SOL), Avalanche (AVAX), NEAR Protocol (NEAR), Arbitrum (ARB), Hedera (HBAR), Optimism (OP), Injective (INJ), Stacks (STX), Celestia (TIA), Beam (BEAM), en anderen — die een gesynchroniseerde stijging doormaken. Dit wijdverspreide bullish sentiment onderstreept een belangrijke doorbraak nu de marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies een belangrijk weerstandsniveau passeert dat meer dan twee maanden standhield.

Totale waarde van de cryptomarkt in dollar (weekly chart)

De laatste successen van bitcoin en de aanhoudende rally hebben veel enthousiasme losgemaakt bij liefhebbers van cryptocurrencies en investeerders.

In een baanbrekende ontwikkeling heeft bitcoin zijn positie als 10de grootste activum wereldwijd verstevigd, waarmee het gevestigde giganten als Berkshire Hathaway, Tesla en JPMorgan voorbijstreeft. De ontluikende marktkapitalisatie, die de grens van $1 triljoen nadert, betekent een opmerkelijke stijging, die de groeiende bekendheid van bitcoin onderstreept en zijn positie binnen het financiële landschap consolideert.

Top 10 activa gerangschikt naar marktkapitalisatie

Een globale beoordeling van activa plaatst bitcoin nu op gelijke hoogte met traditionele pijlers zoals goud en zilver, naast technologische reuzen Microsoft, Apple en Amazon. Deze mijlpaal bevestigt de onmiskenbare invloed van bitcoin en maakt het tot een geduchte speler in het bredere economische spectrum.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.