Markten

Bitcoin supply shock: Meer dan 57% van alle BTC heeft zich in 2 jaar niet verplaatst

Bitcoin staat mogelijk aan de rand van een aanbodschok. Uit on-chain gegevens blijkt dat meer dan 57% van alle BTC minstens twee jaar inactief is gebleven.
cryptostheen 2 min lezen
Bitcoin supply shock: Meer dan 57% van alle BTC heeft zich in 2 jaar niet verplaatst
Bitcoin supply shock: Meer dan 57% van alle BTC heeft zich in 2 jaar niet verplaatst

Het aanbod van bitcoin, dat al minstens twee jaar onaangeroerd is, heeft de afgelopen tijd steeds nieuwe recordhoogtes bereikt.

Dit segment van beleggers, gekenmerkt door hun langdurige inzet om hun activa vast te houden, vormt een aanzienlijk deel van de bredere groep van langetermijnhouders (LTH). LTH's zijn personen die hun munten al minstens 155 dagen in bezit hebben.

Een opmerkelijke observatie is dat hoe langer houders afzien van het verplaatsen van hun munten op de blockchain, hoe minder geneigd ze zijn om dit in de toekomst te doen. Daarom worden LTH's vaak beschouwd als het standvastige segment van de cryptomarkt.

HODL waves

Binnen het tijdsbestek van 2+ jaar vallen investeerders in een categorie die uitzonderlijk veerkrachtig is, zelfs onder HODLers, omdat hun periode dat ze munten vasthouden de 155 dagen ver overschrijdt.

Hoewel de groei in deze metriek onlangs is vertraagd, wordt ongeveer 57% van de huidige voorraad van bitcoin aangehouden door deze toegewijde HODLers.

De bezittingen van deze LTH's zijn consistent gestegen sinds de FTX ineenstorting en bereikten nieuwe recordhoogtes. Als gevolg hiervan zijn de langetermijnhouders, van wie bitcoin ten minste een jaar lang niet bewogen is, nu goed voor ongeveer 70% van het totaal.

1+ jaar HODL waves

Deze trend zou kunnen leiden tot een aanzienlijke aanbodschok voor de cryptocurrency, een patroon dat werd waargenomen in eerdere bull runs.

In de afgelopen week verleende de Amerikaanse SEC goedkeuring voor spot bitcoin ETF's, wat de aanbodschok mogelijk versterkt, omdat deze ETF's alleen zijn goedgekeurd voor inschrijvingen in contanten, waardoor bij elke aankoop meer bitcoin uit de markt wordt gehaald.

Het percentage van de voorraad dat wordt bewaard in de wallets van gecentraliseerde exchanges is ook afgenomen, met slechts ongeveer 10% van alle BTC die momenteel op deze platforms is opgeslagen. Aangezien cryptobeurzen voornamelijk betrokken zijn bij koop- en verkoopactiviteiten, wijst deze daling op een vermindering van het effectieve handelsaanbod van het activum.

Exchange reserves

Op het moment van schrijven wordt bitcoin verhandeld op ongeveer $42.600, wat een winst betekent van meer dan 105% over een periode van een jaar.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.