Markten

Bitcoin ETF van BlackRock bereikt mijlpaal van $10 miljard in slechts 2 maanden, overtreft record van goud ETF

BlackRock iShares Bitcoin Trust is binnen slechts zeven weken gestegen naar $10 miljard aan beheerd vermogen, waarmee het het tempo van de eerste Amerikaanse goud ETF achter zich laat, die er meer dan twee jaar over deed om dezelfde mijlpaal te bereiken.
cryptostheen 2 min lezen
Bitcoin ETF van BlackRock bereikt mijlpaal van $10 miljard in slechts 2 maanden, overtreft record van goud ETF
Bitcoin ETF van BlackRock bereikt mijlpaal van $10 miljard in slechts 2 maanden, overtreft record van goud ETF

In een opmerkelijk vertoon van snelle groei heeft de BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) $10 miljard aan assets under management (AUM) overschreden in iets meer dan zeven weken, een prestatie waar de inaugurele Amerikaanse ETF met goud als onderliggende waarde meer dan twee jaar over deed.

Vanaf 1 maart bereikte de bitcoin ETF van BlackRock een AUM van $10 miljard en bereikte deze mijlpaal in ongeveer 39 handelsdagen sinds de lancering.

Daarentegen had de eerste goud ETF in de Verenigde Staten, SPDR Gold Shares (GLD), meer dan twee jaar nodig om dezelfde drempel te bereiken na de oprichting in 2004, zoals gerapporteerd door de financiële blog Zero Hedge.

Vorige week waren er vele dagen van record instromen in spot bitcoin ETF's, met 26, 27 en 28 februari meer dan $500 miljard voor de negen nieuwe ETF's.

Gepensioneerd durfkapitalist Jeff Kirdeikis deelde op 4 maart een grafiek die de instroom van bitcoin ETF's vergelijkt met de uitstroom van op goud gebaseerde fondsen, waarbij hij opmerkte dat op bitcoin gebaseerde producten al bijna de helft van de waarde van op goud gebaseerde fondsen hebben vergaard sinds hun lancering in januari.

Ondanks deze ontwikkelingen bleef gold bug Peter Schiff niet overtuigd. Op 2 maart bekritiseerde hij CNBC voor het focussen op bitcoin en de ETF's en het verwaarlozen van de stijging van de prijs van goud.

Terwijl de spot prijs van goud op 6 maart een nieuw record van $2.152 per ounce bereikte, is het edelmetaal sinds het begin van het jaar met slechts 4% gestegen. Daarentegen is de prijs van bitcoin in dezelfde periode met 57% gestegen.

BTC/XAU

Eind februari merkte Bloomberg ETF analist Eric Balchunas op:

"De pijn van goud is de winst van bitcoin ETF's in de store of value smackdown."

Hij suggereerde ook dat er een "behoorlijke kans" was dat bitcoin ETF's goud ETF's zouden kunnen overtreffen in AUM binnen de twee jaar.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.