Markten

Bitcoin halving wakkert stijging aan in MicroStrategy, Coinbase en andere aan crypto gerelateerde aandelen

Na de recente Bitcoin halvering boekten veel aan cryptocurrency gerelateerde aandelen opmerkelijke winsten, waardoor de markt met dubbele cijfers steeg.
cryptostheen 2 min lezen
Bitcoin halving wakkert stijging aan in MicroStrategy, Coinbase en andere aan crypto gerelateerde aandelen
Bitcoin halving wakkert stijging aan in MicroStrategy, Coinbase en andere aan crypto gerelateerde aandelen

De markten zagen maandag een aanzienlijke stijging in aan crypto gerelateerde aandelen na de succesvolle voltooiing van de langverwachte Bitcoin halving in het weekend. Op dit moment handelt bitcoin gestaag op $66.000, wat het hernieuwde vertrouwen van beleggers in het digitale activum weerspiegelt.

Onder de opmerkelijke spelers zag MicroStrategy (MSTR), een toonaangevend business intelligence bedrijf dat mede werd opgericht door de prominente Bitcoin voorstander Michael Saylor, een aanzienlijke stijging van 12,77% tot $1.323. Met een bezit van 214.246 bitcoin ter waarde van $14,3 miljard wordt de strategische positie van het bedrijf in de cryptomarkt versterkt door plannen voor verdere aankopen.

Top 15 beursgenoteerde bedrijven die bitcoin bezitten

Coinbase, een centrale speler in het cryptocurrency ecosysteem en een belangrijke partij van institutionele handel, maakte ook een opmerkelijke stijging door en klom maandag met meer dan 7% naar $225. De robuuste prestaties van het platform worden niet alleen toegeschreven aan de Bitcoin halvering, maar ook aan zijn integrale rol in het verwerken van vereffeningen voor ETF's in de VS. In het afgelopen jaar heeft Coinbase (COIN) een indrukwekkende stijging van 280% laten zien, met een stijging van 30% sinds het begin van 2024. Het bedrijf bezit momenteel 9.000 bitcoin met een waarde van $600 miljoen.

Naast deze ontwikkelingen profiteerden miningbedrijven van het momentum dat werd gegenereerd door de succesvolle Bitcoin halvering. Riot Blockchain (RIOT), met een aanzienlijk belang van 8.490 bitcoin, steeg met meer dan 23%, terwijl Hut 8 Corp (HUT), met een belang van 9.102 bitcoin, een winst van meer dan 14% zag. Deze stijgende trend breidde zich uit naar andere miningbedrijven, wat duidt op een breder marktsentiment ten gunste van aan crypto gerelateerde activa.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.