Markten

Cryptomarkt keldert: Maar liefst $200 miljard weggevaagd in uren

Liefhebbers van cryptocurrencies bevinden zich vandaag in een zee van rood nu de marktkapitalisatie van digitale activa een duizelingwekkende klap krijgt en een indrukwekkende $200 miljard wegvaagt.
cryptostheen 2 min lezen
Cryptomarkt keldert: Maar liefst $200 miljard weggevaagd in uren
Cryptomarkt keldert: Maar liefst $200 miljard weggevaagd in uren

De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies schommelt momenteel rond de $1,59 biljoen, een daling ten opzichte van de recente piek van $1,70 biljoen, maar een licht herstel van de initiële dip naar $1,50 biljoen.

Bitcoin beleefde een aanzienlijke daling en kelderde bijna 10% richting $41.000 binnen een tijdsspanne van slechts een paar uur. Deze daling volgt op BTC die op 2 december weerstand ondervond rond $46.000, het hoogste niveau sinds april 2022. Ether (ETH) leed ook onder een aanzienlijke daling van 15% tijdens deze tumultueuze flash crash.

Meer dan de helft van de top 100 digitale activa, gerangschikt op basis van marktkapitalisatie, zag verliezen met dubbele cijfers gedurende de dag.

De hoofdoorzaak van deze marktturbulentie kan worden herleid tot een verdrijving van buitensporige hefboomwerking uit de digitale activamarkten. De open rente steeg, in combinatie met historisch hoge financieringstarieven die longposities in de hand werken.

Op het moment van schrijven wordt bitcoin verhandeld op ongeveer $42.900, wat een daling van 4,8% weerspiegelt in de afgelopen 24 uur.

Deze correctie in de cryptomarkt veroorzaakte de afgelopen dag ongeveer $687 miljoen aan liquidaties in de futuresmarkt.

Gegevens van CoinGlass onthullen dat meer dan 86% van de geliquideerde cryptoposities in de afgelopen 24 uur longposities waren, wat resulteerde in de liquidatie van meer dan 205.000 handelaren.

Uitgesplitst over de totale liquidaties, droeg BTC meer dan $164 miljoen bij, met $137 miljoen gekoppeld aan long posities.

Hoewel deze liquidaties mogelijks worden gezien als een gezonde terugval, die de oververhitte financieringstarieven weer in evenwicht brengt, blijft de vraag of de correctie is afgerond of dat er nog verdere aanpassingen nodig zijn.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.