Markten

De prijs van bitcoin piekt temidden van dalende interesses in zoekopdrachten

Ondanks de prijsstijging van bitcoin tot bijna de hoogste in twee jaar, is het niveau van interesse van de detailhandel en zoekbetrokkenheid gedaald tot niveaus die doen denken aan de bearmarkt.
cryptostheen 2 min lezen
De prijs van bitcoin piekt temidden van dalende interesses in zoekopdrachten
De prijs van bitcoin piekt temidden van dalende interesses in zoekopdrachten

Terwijl de prijs van bitcoin is gestegen naar niveaus die in bijna twee jaar niet meer zijn gezien, is de interesse van de detailhandel en de zoekbetrokkenheid gedaald naar dieptepunten die doen denken aan de bearmarkt. Zowel crypto sociale media als Google Trends wijzen op een significante daling van de betrokkenheid op dit moment.

Als we het huidige engagement vergelijken met de periode van de goedkeuring van ETF's, is er een daling van ongeveer 80%, waarmee het terug is op het niveau van de bearmarkt.

Uit gegevens van Google Trends blijkt dat zoekopdrachten naar 'Bitcoin' zijn teruggekeerd naar het laagste niveau in de cyclus. Deze daling volgt op een korte stijging in januari na de lancering van spot ETF's in de Verenigde Staten.

Als toelichting op deze zoektrends merkte Bitcoin Archive op:

"Ik weet niet wat de implicaties zijn voor de vorm van deze cyclus, maar het lijkt erop dat we nog erg vroeg zijn."

Ze merkten een gelijkenis op met voorgaande jaren en noemden verhoogde X (voorheen Twitter) activiteit in oktober en november 2020 toen BTC de $15.000 overschreed. De huidige activiteit is echter met 85% gedaald ten opzichte van de vorige all-time high, wat een afspiegeling is van de situatie met Ethereum zoektrends ondanks recordniveaus van ether staking.

"Het voelt nog steeds als een soort spookstad. Dezelfde vaste mensen posten en zijn betrokken, misschien vaker, maar het is nog steeds dezelfde groep."

Zoektrends bevinden zich momenteel op slechts een kwart van de niveaus die werden waargenomen tijdens de bullmarkt van 2021, ondanks het feit dat de prijs van bitcoin slechts 30% onder de hoogste prijs ooit zweeft.

De Bitcoin subreddit is weliswaar gestaag gegroeid, maar heeft geen significante toename in activiteit gezien, wat duidt op een gebrek aan opwinding.

Bovendien bevinden zowel Reddit posts als commentaren zich op een dieptepunt dat typisch is voor een dalende markt, wat geen tekenen van toegenomen interesse toont.

De 'crypto fear and greed' index (angst en hebzucht) geeft echter een ander beeld en registreert een 'greed' waarde van 79. Hoewel de index niet de extreme niveaus bereikt die we in februari 2021 zagen, toen hij 95 bereikte, suggereert het een zeker niveau van optimisme in de markt.

Veel waarnemers zijn het erover eens dat retail FOMO (fear of missing out) de neiging heeft om hard te stijgen rond de vorige hoogtepunten van de markt, die misschien nog een jaar weg zijn. Het overschrijden van $69.000 door BTC zou dus de volgende golf van retail FOMO kunnen veroorzaken, wat een nieuwe fase in de evolutie van de markt inluidt.

In de woorden van investeerder en analist Fred Krueger:

"Mensen raken alleen geïnteresseerd als ze denken dat ze snel veel geld kunnen verdienen."
Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.