Bitcoin

Duitse bankreus werkt samen met Bitpanda om cryptodiensten te lanceren

De samenwerking van LBBW met Bitpanda is een strategische zet om in te spelen op de toenemende vraag van bedrijven naar digitale activa.
cryptostheen 2 min lezen
Duitse bankreus werkt samen met Bitpanda om cryptodiensten te lanceren
Duitse bankreus werkt samen met Bitpanda om cryptodiensten te lanceren

Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), de grootste federale bank van Duitsland, maakt zich op voor de introductie van cryptobewaringsdiensten in de tweede helft van 2024. De LBBW werkt samen met de gerenommeerde cryptobeurs Bitpanda in Oostenrijk om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar digitale activa onder institutionele en zakelijke klanten.

Dr. Jürgen Harengel, Chief Operating Officer van LBBW's Corporate Bank, onderstreept het strategische belang van dit initiatief, dat is ingegeven door een toename van het aantal aanvragen van zakelijke klanten die op zoek zijn naar blootstelling aan cryptocurrencies zoals bitcoin en ether. Dr. Harengel bevestigt:

"De vraag van onze zakelijke klanten naar digitale activa neemt toe, we zijn ervan overtuigd dat cryptoactiva zich zullen vestigen als een bouwsteen voor verdere bedrijfsmodellen. Met deze samenwerking creëren we in een vroeg stadium de technische en regelgevende basis om de individuele cryptostrategieën van onze zakelijke klanten zo goed mogelijk te ondersteunen."

De samenwerking met Bitpanda betekent dat LBBW zich inzet voor het bieden van een robuust raamwerk voor haar klanten om veilig door het evoluerende landschap van digitale financiën te navigeren. Met Bitpanda's reputatie als betrouwbare en conforme crypto service provider is LBBW klaar om haar zakelijke klanten naadloze toegang te bieden tot cryptobewaaroplossingen. Dr. Harengel benadrukt de synergie tussen de twee entiteiten en benadrukt hun gedeelde waarden op het gebied van vertrouwen, veiligheid en naleving van regelgeving.

Door gebruik te maken van de technische expertise en regelgevingskracht van Bitpanda wil LBBW haar zakelijke klanten in staat stellen om vol vertrouwen gebruik te maken van het potentieel van blockchaintechnologie. Dr. Harengel legt uit:

"Samen met Bitpanda kan LBBW haar zakelijke klanten een efficiënte, en voor ons zeer belangrijke, zeer veilige verwerking van cryptotransacties bieden. Dit ontsluit de voordelen van blockchaintechnologie voor onze klanten en ondersteunt hen bij de ontwikkeling van nieuwe bedrijfsmodellen."

LBBW's uitstapje naar cryptobewaringsdiensten weerspiegelt een bredere trend in het Duitse financiële landschap, waar instellingen digitale activa steeds meer omarmen. Onlangs nog ging het toonaangevende Duitse vermogensbeheerbedrijf DWS een partnerschap aan met Galaxy Digital voor de lancering van Xtrackers exchange-traded commodities (ETC's), waarmee beleggers directe blootstelling krijgen aan bitcoin en ether. Deze strategische stap onderstreept de groeiende acceptatie en integratie van cryptocurrencies binnen traditionele financiële instellingen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.