Ethereum

Ethereum klaar voor versnelde groei met Dencun upgrade

Ethereum is klaar voor een aanzienlijke boost met de aanstaande komst van de Dencun upgrade, die de transactiesnelheid en betaalbaarheid op de layer 2 netwerken zal verbeteren.
cryptostheen 2 min lezen
Ethereum klaar voor versnelde groei met Dencun upgrade
Ethereum klaar voor versnelde groei met Dencun upgrade

Na het ondergaan van een reeks succesvolle testruns, hebben de kernontwikkelaars van Ethereum bevestigd dat de langverwachte Dencun hard fork nu klaar is voor mainnet implementatie, met voltooiing verwacht rond 13 maart. Deze belangrijke mijlpaal kondigt de introductie aan van een reeks tools die een revolutie teweeg zullen brengen in Ethereum transacties, met de belofte van substantiële verbeteringen in snelheid en betaalbaarheid.

Op de voorgrond van de aankomende Dencun upgrade op Ethereum staat proto-danksharding, aangeduid met de technische naam EIP-4844. Deze ontwikkeling, waar lang op is gewacht en die onderhevig is aan vertragingen, vertegenwoordigt een eerste iteratie van danksharding - een proces dat is ontworpen om de verificatie van gegevens binnen de layer 2 netwerken van Ethereum te stroomlijnen. In tegenstelling tot traditionele methodes om uitgebreide data op Ethereum rollups te verifiëren, gebruikt danksharding een nieuwe aanpak, waarbij kleinere fragmenten van informatie worden verzameld en geverifieerd.

Centraal in de proto-danksharding functieset die zal debuteren in Dencun zijn 'blobs', tijdelijke gegevensopslagunits die zich buiten het netwerk bevinden, waardoor de opslag- en verwerkingskosten op het Ethereum netwerk effectief geminimaliseerd worden.

Hoewel Ethereum al lange tijd de hoeksteen is van gedecentraliseerde applicaties (dApps) en non-fungible tokens (NFTs), heeft het netwerk geworsteld met stijgende gaskosten en trage transactiesnelheden. Layer 2 schaaloplossingen zoals Optimism en Arbitrum hebben deze uitdagingen verzacht door bovenop het Ethereum mainnet te bouwen, waarbij meerdere transacties worden samengevoegd tot één enkele eenheid die aan Ethereum wordt aangeboden.

Proto-danksharding is klaar om de efficiëntie en betaalbaarheid van layer 2 netwerken verder te verbeteren. Ontwikkelaars verwachten dat na de volledige implementatie van danksharding, het Ethereum ecosysteem in staat zal zijn om meer dan 100.000 transacties per seconde te verwerken, waardoor de schaalbaarheid aanzienlijk zal toenemen.

De introductie van proto-danksharding via Dencun markeert de meest significante upgrade van het Ethereum ecosysteem sinds de Shanghai update afgelopen april, die Ethereum stakers in staat stelde om gestorte fondsen op te nemen. Hoewel de Shanghai update ongetwijfeld impactvol was en miljarden dollars aan kapitaal vrijmaakte, zal de implementatie van Dencun een bijzonder grote impact hebben op de dagelijkse functionaliteit van het Ethereum ecosysteem.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.