Ethereum

Fidelity en Grayscale integreren staking in ETF voorstellen voor ether

Fidelity en Grayscale behoren tot de financiële zwaargewichten die exchange-traded funds (ETF's) voor ether voorstellen, waarin staking zijn opgenomen om het rendement voor beleggers te verhogen.
cryptostheen 2 min lezen
Fidelity en Grayscale integreren staking in ETF voorstellen voor ether
Fidelity en Grayscale integreren staking in ETF voorstellen voor ether

Fidelity en Grayscale, samen met andere opmerkelijke entiteiten, lopen voorop met voorstellen voor exchange-traded funds (ETF's) voor ether, waarbij ze willen gebruikmaken van staking mechanismes om het rendement voor beleggers te verhogen.

Fidelity heeft onlangs een amendement ingediend op zijn ETF voorstel, waarin het goedkeuring vraagt van de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten om een deel van de ether die het fonds ondersteunt te gebruiken om het netwerk te ondersteunen. Deze strategische stap is bedoeld om beleggers extra inkomstenstromen te bieden. Hoewel specifieke details over de regeling nog niet bekend zijn gemaakt, onderstreept de proactieve houding van Fidelity de toenemende belangstelling van de sector om aandelen in ETF aanbiedingen blootstelling te bieden aan staking. Fidelity is met name één van de acht fondsemittenten die wachten op goedkeuring van de SEC voor een ether ETF, en de beslissing wordt verwacht op 23 mei.

Ook Grayscale heeft zich in de ETF arena begeven en een voorstel gedaan om zijn Grayscale Ethereum Trust (ETHE) om te zetten in een ETF. Het bedrijf pleit voor ether in zetten op het netwerk die door het beleggersfonds wordt vastgehouden, gebruikmakend van de beloningen die worden aangeboden door proof-of-stake protocollen. Naast het staken van ether wil Grayscale functies introduceren zoals geautoriseerde deelnemers in staat stellen om aandelen te creëren en in te wisselen, het aanpassen van de vergoeding van maandelijks naar dagelijks en het integreren van een derde partij bewaarder voor operationele efficiëntie.

Ark 21Shares en Franklin Templeton hebben al belangrijke stappen gezet in de ontwikkeling van ether ETF's en zijn begin februari begonnen met hun strategieën om ether in te zetten. Ark 21Shares is van plan om een deel van de ether van zijn voorgestelde fonds te gebruiken voor staking, wat nauw aansluit bij de strategie van Grayscale. Ook Franklin Templeton heeft aangegeven de voordelen voor beleggers te willen maximaliseren door een deel van ether uit de ETF in te zetten om extra inkomsten te genereren. Hun proactieve aanpak versterkt het momentum achter ETF voorstellen voor ether en benadrukt de groeiende trend om mechanismes voor staking van ether te integreren om het rendement voor investeerders te verbeteren.

De opname van staking in ETF voorstellen door deze toonaangevende financiële instellingen weerspiegelt een bredere trend binnen het cryptocurrency beleggingslandschap. Terwijl regelgevende instanties zich beraden over de goedkeuring van ETF's voor ether, verwachten marktwaarnemers een potentiële positieve impact die vergelijkbaar is met die van de goedkeuring van ETF's voor bitcoin. Ondanks de uitdagingen op het gebied van regelgeving blijft het vooruitzicht van ether ETF's met de mogelijkheid om het netwerk te ondersteunen enthousiasme opwekken binnen de cryptocurrency gemeenschap.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.