Ethereum

SEC stelt besluit over ether ETF uit en zet daarmee trend van uitgestelde voorstellen voort

De U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) heeft opnieuw haar beslissing uitgesteld over een belangrijk exchange-traded fund (ETF) dat gekoppeld is aan de cryptocurrency die aan de basis ligt van Ethereum.
cryptostheen 2 min lezen
SEC stelt besluit over ether ETF uit en zet daarmee trend van uitgestelde voorstellen voort
SEC stelt besluit over ether ETF uit en zet daarmee trend van uitgestelde voorstellen voort

Volgens een recente mededeling van de SEC heeft de toezichthouder zijn uitspraak over een gezamenlijk voorgestelde ETF van financiële grootmacht Invesco en cryptobedrijf Galaxy Digital uitgesteld.

Het voorstel, dat afgelopen september werd ingediend, is bedoeld om beleggers blootstelling te bieden aan ether (ETH), de op één na grootste digitale activa, zonder dat ze deze direct hoeven aan te schaffen en op te slaan.

Dit uitstel volgt op de recente goedkeuring door de SEC van 10 bitcoin ETF's, die sinds ze actief verhandeld worden veel belangstelling van investeerders hebben geoogst.

De speculatie over de goedkeuring van een ETF voor ether is toegenomen, waarbij analisten, waaronder die van de Britse bank Standard Chartered, een mogelijke komst in mei suggereren. Het argument is gebaseerd op de eerdere houding van de SEC, met name het afzien van het labelen van ETH als een effect, terwijl er hard wordt opgetreden tegen ongereguleerde crypto gerelateerde effecten of aandelen.

De neiging van de SEC om beslissingen uit te stellen is niet nieuw, zoals blijkt uit het uitstel van verschillende spot ETH ETF aanvragen dit jaar, waarbij prominente spelers zoals BlackRock en Fidelity betrokken waren.

ARK 21Shares heeft ook aanpassingen gedaan aan zijn ether ETF aanvraag, door een cash-creatie model te introduceren naast voorzieningen voor ETH staking. Deze stap komt overeen met het onlangs goedgekeurde kader van de spot bitcoin ETF.

ETF's bieden traditionele beleggers een toegangspoort tot de complexe wereld van cryptocurrencies, waarbij de beheermaatschappij de opslag afhandelt terwijl beleggers aandelen kopen die de prijzen van de activa volgen.

Het recente groene licht voor bitcoin ETF's markeert een belangrijke verschuiving na de decennialange weerstand van de SEC tegen dergelijke producten, wat wijst op een mogelijke opening voor soortgelijke aanbiedingen in de cryptoruimte.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.