Ethereum

Franklin Templeton zet eerste stap naar Ethereum Spot ETF met nieuwe SEC aanvraag

Het bedrijf startte het proces voor de Franklin Ethereum ETF door een S-1 registratieverklaring in te dienen. De ETF wil de prijsbewegingen van ether volgen.
cryptostheen 2 min lezen
Franklin Templeton zet eerste stap naar Ethereum Spot ETF met nieuwe SEC aanvraag
Franklin Templeton zet eerste stap naar Ethereum Spot ETF met nieuwe SEC aanvraag

Investeringsmaatschappij Franklin Templeton heeft een belangrijke stap gezet in de richting van de oprichting van een Ethereum Spot ETF, door zich aan te sluiten bij andere financiële bedrijven die groen licht willen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

In een strategische zet diende het bedrijf een S-1 registratieverklaring in voor de Franklin Ethereum ETF, wat aangeeft dat het van plan is om de prijsbewegingen van ether binnen het fonds te weerspiegelen. Coinbase Custody Trust Company en de Bank of New York Mellon zijn klaar om op te treden als bewaarders voor respectievelijk ether en contanten.

De aanvraag schetst plannen om de aandelen van de ETF te noteren en te verhandelen op de Cboe BZX Exchange, Inc. Deze stap is bedoeld om beleggers een naadloze weg te bieden om deel te nemen aan de marktdynamiek van Ethereum zonder te worstelen met de ingewikkeldheden van direct beleggen in ether.

De rol van de ETF in het vereenvoudigen van beleggingsprocessen wordt benadrukt:

"De aandelen zijn bedoeld om een gemakkelijke manier te bieden om een investering te doen die vergelijkbaar is met een investering in ether ten opzichte van het rechtstreeks verwerven, houden en verhandelen van ether op een peer-to-peer of andere basis of via een digitaal activaplatform."

Bovendien benadrukt de aanvraag het gemak van het creëren en aflossen van aandelen, met de volgende verklaring:

"De geautoriseerde deelnemers leveren alleen contanten om aandelen te creëren en ontvangen alleen contanten bij het aflossen van aandelen."

De stap van Franklin Templeton komt te midden van een vloedgolf van soortgelijke pogingen in het financiële landschap. Ark Invest van Cathie Wood / 21Shares, Grayscale Investments en BlackRock hebben onlangs allemaal een aanvraag ingediend voor ETF's voor spot ether. Ark en 21Shares wijzigden vorige week zelfs hun registratieverklaringen, waarbij ze wezen op de mogelijkheid om een nieuw staking component op te nemen, een functie die de aanvraag van Franklin Templeton ook bevat. In de aanvraag wordt dit nader toegelicht:

"De sponsor kan van tijd tot tijd een deel van de activa van het fonds inzetten via één of meer vertrouwde staking providers, waaronder mogelijk een gelieerde onderneming van de sponsor. Als tegenprestatie voor enige activiteit waarbij het fonds kan inzetten, zou het fonds bepaalde beloningen van ether tokens ontvangen, die als inkomsten voor het fonds kunnen worden behandeld."

Ondanks de vlaag van activiteit heeft de SEC beslissingen over verschillende aanvragen voor spot ether ETF's uitgesteld, waardoor experts verdeeld zijn over de waarschijnlijkheid van goedkeuring dit jaar.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.