Bitcoin

FTX krijgt toestemming van de rechtbank om $873 miljoen aan activa te liquideren voor terugbetaling aan schuldeisers

De rechtbank van Delaware heeft de cryptobeurs FTX toestemming gegeven om $873 miljoen aan activa te verkopen. De opbrengst zal worden gebruikt om de schuldeisers terug te betalen terwijl de oprichter, Sam Bankman-Fried, zijn veroordeling afwacht.
cryptostheen 1 min lezen
FTX krijgt toestemming van de rechtbank om $873 miljoen aan activa te liquideren voor terugbetaling aan schuldeisers
FTX krijgt toestemming van de rechtbank om $873 miljoen aan activa te liquideren voor terugbetaling aan schuldeisers

In een cruciale stap heeft een faillissementsrechtbank in Delaware officieel FTX's plan goedgekeurd om $873 miljoen aan activa in fondsen te liquideren, waarmee een belangrijke weg is ingeslagen voor het terugbetalen van schuldeisers. De geschatte waarde van deze activa steeg tot bijna $873 miljoen, bestaande uit $807 miljoen van Grayscale Investments en $66 miljoen van Bitwise.

Op 3 november hebben debiteuren van FTX formeel verzocht om de verkoop van zes cryptofondsen, waaronder het bitcoin (BTC) en ether (ETH) investeringsfonds van Grayscale, samen met het Crypto Index Fund van Bitwise. FTX heeft aanzienlijke belangen in deze fondsen, met meer dan 22 miljoen eenheden in de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) en 6,3 miljoen in de Grayscale Ethereum Trust (ETHE).

De verkoopstrategie strekt zich uit tot Ethereum Classic (ETC), Litecoin (LTC) en Digital Large Cap trusts van Grayscale, met als doel cash te genereren voor de restitutie van getroffen klanten.

Sinds de ineenstorting van FTX hebben beheerders met succes ongeveer $7 miljard aan activa teruggehaald, waarvan $3,4 miljard aan cryptocurrencies. Hoewel dit te wijten is aan de prijsstijgingen van het afgelopen jaar. De totale verduistering van klantenactiva bedraagt $8,7 miljard.

Temidden van deze ontwikkelingen zit Sam Bankman-Fried, de veroordeelde oprichter van FTX, momenteel vast in het Metropolitan Detention Center in Brooklyn, in afwachting van zijn veroordeling wegens fraude. Hij ruilde onlangs makrelen voor een knipbeurt binnen de grenzen van het detentiecentrum.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.