Web3 / Alts

Gedecentraliseerde applicaties vertonen een sterke stijging met 7 miljoen dagelijks actieve wallets

DApp activiteit schiet omhoog met 77% vergeleken met Q4 2023, wat de hoogste adoptiecijfers sinds 2022 markeert.
cryptostheen 2 min lezen
Gedecentraliseerde applicaties vertonen een sterke stijging met 7 miljoen dagelijks actieve wallets
Gedecentraliseerde applicaties vertonen een sterke stijging met 7 miljoen dagelijks actieve wallets

In zijn nieuwste rapport schetst DappRadar een optimistisch beeld van de sector voor gedecentraliseerde applicaties (dApps) en web3 voor Q1 2024.

De gegevens onthullen een indrukwekkende stijging van 77% in het gebruik van dApps over het kwartaal, met als hoogtepunt een recordaantal van 7 miljoen dagelijks actieve gebruikers. Deze stijging, die neerkomt op een toename van 40% sinds februari 2024, onderstreept de sterkste adoptie van de sector sinds 2022.

DappRadar interpreteert deze toestroom van gebruikers als een teken van een robuust herstel, dat het einde markeert van wat de langste dalende markt in de sector is geweest.

Dit groeiverhaal ontvouwt zich tegen de achtergrond van een opmerkelijk kwartaal voor de toonaangevende cryptocurrency, bitcoin. De voortdurende stijging naar nieuwe recordhoogtes na de goedkeuring door de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten van verschillende spot bitcoin exchange-traded fund aanvragen heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de levendigheid in de dApp sector.

Een belangrijke drijfveer van deze recente groei is de hernieuwde interesse in non-fungible tokens (NFT's) in 2023, na een terugval in 2022.

Het aantal unieke wallets van actieve dagelijkse gebruikers steeg naar 4,8 miljoen in 2023, meer dan een verdubbeling ten opzichte van het voorgaande jaar. Met name NFT's boekten de grootste winst, met een opmerkelijke stijging van 166% ten opzichte van 2022, volgens DappRadar.

Het momentum van de NFT sector houdt aan tot in 2024. In het eerste kwartaal steeg het handelsvolume met 50% tot $3,9 miljard, naast een omzetstijging van 13% tot $11,6 miljoen. Deze cijfers vertegenwoordigen het sterkste kwartaal van de sector sinds Q1 2023.

Echter, in Q1 2024 is de sociale sector naar voren gekomen als de koploper in sectorale groei, met een duizelingwekkende 324% stijging in actieve wallets. Terwijl gedecentraliseerde financiën, gaming en NFT's goed bleven presteren, zou de sterke toename van dApps voor sociale media een opkomende trend in de sector kunnen betekenen.

Hoewel de algemene vooruitzichten voor web3 positief blijven, is er een voorbehoud. Het rapport wijst op een zorgwekkende toename van verliezen als gevolg van exploits en hacks, met een stijging van 9% op jaarbasis. Hoewel dit cijfer een daling van 32% betekent ten opzichte van Q4 2024, was Q1 2024 alleen al goed voor verliezen van in totaal 407 miljoen dollar.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.