Bitcoin

Genesis Global Capital vraagt goedkeuring om $1,6 miljard aan activa te verkopen

Schuldenaars van de failliete crypto uitleenfirma Genesis benadrukten de noodzaak van snelle goedkeuring om de aandelen te verkopen vóór mogelijke prijsschommelingen.
cryptostheen 2 min lezen
Genesis Global Capital vraagt goedkeuring om $1,6 miljard aan activa te verkopen
Genesis Global Capital vraagt goedkeuring om $1,6 miljard aan activa te verkopen

Genesis Global Capital, de crypto uitleenfirma, heeft een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse faillissementsrechtbank om groen licht te krijgen voor de liquidatie van ongeveer $1,6 miljard aan aandelen van de cryptotrusts van Grayscale.

De aanvraag onderstreept de urgentie om goedkeuring te krijgen voor de verkoop van activa binnen de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), Grayscale Ethereum Trust (ETHE) en Grayscale Ethereum Classic Trust (ETCG). De activa, die voornamelijk bestaan uit bitcoin, ether en ETC, zijn onderhevig aan potentiële prijsschommelingen, waardoor Genesis de noodzaak van snelle actie benadrukte om de fondsen te maximaliseren ten gunste van de schuldeisers.

In hun verklaring benadrukte Genesis het belang van het verkrijgen van de bevoegdheid om de trustactiva snel te verkopen en te liquideren. Het doel is om het risico van prijsvolatiliteit op het nalatenschap van de schuldenaars te beperken en tegelijkertijd efficiënte uitkeringen aan de schuldeisers te vergemakkelijken.

GBTC aandelen domineren de portefeuille van Genesis en maken ongeveer 87% uit van het totaal van de drie trusts, met een waarde van $1,38 miljard. ETHE vertegenwoordigt ongeveer 10% van de portefeuille, met een totale waarde van ongeveer $169 miljoen, terwijl ETHCG goed is voor ongeveer 3%, met een totale waarde van $38 miljoen.

De aanvraag benadrukt het belang van GBTC, dat in september 2023 ongeveer 3,2% van alle circulerende BTC bezat. Op dezelfde manier was ETHE goed voor ongeveer 2,5% van de circulerende ETH in december 2022, en had ETCG ongeveer 8,5% van alle circulerende ETC in handen.

Genesis wees op een opmerkelijke ontwikkeling na de goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission op 10 januari. De omzetting van GBTC in een spot bitcoin exchange-traded fund maakt het nu mogelijk om aandelen in contanten af te lossen via het aflossingsprogramma. De ETH trusts hebben echter geen dergelijk programma en vereisen schriftelijke toestemming van de sponsor om de aandelen te verkopen of van de hand te doen, een voorwaarde die Genesis wil laten opheffen.

In de nasleep van de conversie van GBTC zijn er heel wat beleggers geweest die hun aandelen hebben verkocht. Met name FTX, een failliete cryptocurrency exchange, liquideerde op 22 januari zijn volledige bezit van 22 miljoen GBTC aandelen, met een waarde van bijna $1 miljard.

Ondanks deze trend is Genesis vastbesloten om de verkoopopbrengst van zijn digitale activa te maximaliseren. De aanvraag benadrukt de inzet van zowel Genesis als Gemini om te goeder trouw inspanningen te leveren om de marktprijs van eventuele trust assets of initiële GBTC aandelen te verhogen, zodat een optimaal rendement uit eventuele verkoop- of aflossingstransacties wordt gewaarborgd.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.