Bitcoin

Hong Kong slaat een nieuwe weg in met goedkeuring van spot bitcoin en ether ETF's

De baanbrekende goedkeuring door Hong Kong van bitcoin en ether ETF's betekent een monumentale verschuiving en positioneert de eerste Aziatische stad als een pionier in het omarmen van cryptocurrencies als mainstream beleggingsopties.
cryptostheen 2 min lezen
Hong Kong slaat een nieuwe weg in met goedkeuring van spot bitcoin en ether ETF's
Hong Kong slaat een nieuwe weg in met goedkeuring van spot bitcoin en ether ETF's

In een baanbrekende stap heeft de Hong Kong Securities and Futures Commission (SFC) groen licht gegeven aan verschillende spot bitcoin en ether exchange-traded funds (ETF's), wat een belangrijke sprong voorwaarts betekent in het zich ontwikkelende cryptolandschap in de regio. Onder de ontvangers van deze goedkeuringen zijn gewaardeerde vermogensbeheerders zoals China Asset Management, Bosera Capital en HashKey Capital Limited, waarbij Harvest Global Investments ook een principiële goedkeuring heeft gekregen.

De in Hong Kong gevestigde tak van China Asset Management, in samenwerking met OSL Digital Securities Limited en BOCI International, heeft goedkeuring gekregen van de SFC voor de lancering van spot bitcoin ETF's en spot ETF's gekoppeld aan de cryptocurrency die aan de basis ligt van Ethereum, met als doel de toegang tot beleggingen in cryptocurrencies te democratiseren voor particuliere beleggers.

Ook Bosera Asset Management en HashKey Capital hebben voorwaardelijke goedkeuring van de SFC aangekondigd voor hun eigen spot crypto ETF's, respectievelijk de Bosera HashKey Bitcoin ETF en de Bosera HashKey Ether ETF. Met deze producten kunnen beleggers bitcoin en ether direct gebruiken voor ETF aandelen.

Harvest Global Investments, dat in de schijnwerpers staat met de principiële goedkeuring van de SFC, ziet dit als een belangrijke stap in het landschap van digitale activa in Hong Kong. Tongli Han, CEO en CIO van Harvest Global Investments, verklaarde:

"Deze principiële goedkeuring voor de producten van Harvest Global Investments in twee belangrijke digitale activa spot ETF's onderstreept niet alleen het concurrentievoordeel van Hong Kong in de digitale activaruimte, maar toont ook ons niet aflatende streven om innovatie in de sector te bevorderen en te voldoen aan gediversifieerde beleggersbehoeften."

Deze ETF's zullen worden gelanceerd via een samenwerkingsverband met OSL Digital Securities, het eerste platform voor digitale activa met een vergunning en verzekering van de SFC, waarmee marktuitdagingen zoals buitensporige margevereisten en prijspremies worden aangepakt.

Bosera en HashKey benadrukken dat deze virtuele activa spot ETF's niet alleen nieuwe mogelijkheden voor activaspreiding zullen openen, maar ook de status van Hong Kong als wereldwijde financiële hub voor virtuele activa zullen versterken. Deze stap is in lijn met het strategische doel van de stad om voorop te lopen in financiële innovatie, met name in de industrie van digitale activa.

Deze goedkeuringen weerspiegelen het vooruitstrevende regelgevende kader van Hong Kong, dat erop gericht is digitale activa naadloos te integreren in het financiële ecosysteem. De oprichting van deze ETF's biedt een gereguleerd, innovatief beleggingskanaal voor zowel particuliere als institutionele beleggers in de Aziatische regio. Hoewel de opwinding misschien niet die van Amerikaanse ETF's evenaart, verwachten experts een vergelijkbare impact, wat een belangrijke verschuiving in het wereldwijde cryptobeleggingslandschap inluidt.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.