Markten

Institutionele beleggers stuwen investeringen in crypto naar hoogste peil in twee jaar

Institutionele beleggers hebben hun blootstelling aan digitale activa aanzienlijk verhoogd, met een belang van $59 miljard, het hoogste niveau sinds februari 2022.
cryptostheen 2 min lezen
Institutionele beleggers stuwen investeringen in crypto naar hoogste peil in twee jaar
Institutionele beleggers stuwen investeringen in crypto naar hoogste peil in twee jaar

Het cryptolandschap is getuige van een aanzienlijke stijging in institutionele deelname, met grote financiële entiteiten die nu gezamenlijk maar liefst $59 miljard aan digitale activa beheren.

Deze mijlpaal vertegenwoordigt een opmerkelijke stijging ten opzichte van de vorige week wat wijst op een robuuste opleving van de institutionele interesse in de cryptomarkt.

Dit is het hoogste niveau sinds februari 2022, toen de institutionele bezittingen rond de $60,9 miljard schommelden, volgens het laatste Digital Asset Fund Flows Weekly Report van CoinShares.

James Butterfill, Head of Research bij CoinShares, lichtte de trend toe door te zeggen:

"Uit alle gesprekken die we met veel klanten hebben gehad, blijkt dat ze kopen voor diversificatie en het verbeteren van voor risico gecorrigeerde rendementen in portefeuilles."

In de afgelopen week steeg de instroom van kapitaal tot voorbij de grens van $1,1 miljard, waarbij bitcoin 98% van de totale instroom domineerde. De opleving van de waarde van bitcoin, die voor het eerst sinds december 2021 kortstondig de $50.000 passeerde, weerspiegelt een opmerkelijke stijging van 18% over een periode van 7 dagen.

De overweldigende voorkeur voor bitcoin onder institutionele beleggers onderstreept een aanzienlijke eetlust voor spot bitcoin ETF's van Wall Street en haar klanten, en signaleert een opmerkelijke verschuiving naar het omarmen van blootstelling aan digitale activa binnen traditionele financiële kringen.

Butterfill benadrukte het driemaandelijkse onderzoek van CoinShares, dat $1 biljoen aan beheerd vermogen (AUM) volgt, waaruit blijkt dat 27% van de beleggers zich voor speculatieve doeleinden met crypto bezighoudt, terwijl meer dan 40% wordt gedreven door het verlangen naar diversificatie en blootstelling aan blockchaintechnologie.

In de voorgaande week was er echter relatief weinig interesse van institutionele beleggers voor altcoins.

Ether (ETH) wist een instroom van $16,5 miljoen aan te trekken, wat bijdroeg aan een jaarlijkse nettostroom van $13 miljoen. Gelijkaardig verzamelde Cardano (ADA) $6,1 miljoen van grote entiteiten.

Butterfill ging ook in op het potentieel voor een spot ether ETF, met de eerste SEC goedkeuringstermijn gepland voor mei 2024. Hij toonde zich optimistisch over de verwachte lancering en noemde de betere prestatie van bitcoin ten opzichte van ether na de introductie van spot ETF's op 11 januari.

"Beleggers kijken reikhalzend uit naar de potentiële kansen die zich kunnen voordoen," merkte hij op, waarmee hij de significante anticipatie van de markt op de mogelijke lancering van op Ethereum gebaseerde ETF's onderstreepte.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.