Web3 / Alts

Laatste mainnet revisie van Solana pakt netwerkcongestie frontaal aan

Om de congestieproblemen aan te pakken, introduceert Solana een cruciale update van de validator client software, die een belangrijke stap voorwaarts betekent voor de efficiëntie van het netwerk.
cryptostheen 2 min lezen
Laatste mainnet revisie van Solana pakt netwerkcongestie frontaal aan
Laatste mainnet revisie van Solana pakt netwerkcongestie frontaal aan

Solana heeft een belangrijke update uitgebracht, versie 1.17.31, om de aanhoudende congestie aan te pakken die het netwerk teistert door spamtransacties. De release, aangekondigd door Anza, een afsplitsing van Solana Labs, betekent een gezamenlijke inspanning om de verwerkingsvertragingen en het aantal gedropte transacties, een groeiend probleem binnen de Solana community, te verminderen.

De kern van deze update ligt in de implementatie van stake-weighted quality of service (SWQOS), een nieuwe functie die is ontwikkeld om transactieverwerking te stroomlijnen, met name voor transacties afkomstig van staked validators. Tim Garcia, validator relations lead bij de Solana Foundation, legt uit:

"Het is een netwerkconcept dat in wezen bepaalde pakketten of verbindingen betrouwbaardere prestaties geeft op het netwerk. In de huidige implementatie is 80% van de verbindingen gereserveerd voor QoS, de overige 20% kan door iedereen worden gebruikt."

Anza onderstreept via een post op X het belang van deze update:

"MainnetBeta validators: de v1.17.31 release wordt nu aanbevolen voor algemeen gebruik. Deze patch bevat verbeteringen die zullen helpen de huidige netwerkcongestie te verlichten, en zal worden gevolgd door verdere verbeteringen in v1.18. Upgrade alstublieft wanneer er minder dan 5% achterstallige stake is. Zorg ervoor dat je tijd hebt om je node in de gaten te houden na het upgraden en rapporteer eventuele problemen aan mb-validators op Discord."

In navolging van dit sentiment pleit Solana Status ook voor een wijdverspreide adoptie van de update:

"De v1.17.31 release wordt nu aanbevolen voor algemeen gebruik door MainnetBeta validators. Deze release bevat verbeteringen die de aanhoudende congestie op het Solana netwerk zullen helpen verlichten."

Trent.sol van Anza benadrukt het belang van het omarmen van deze verbeteringen:

"Onthoud dat dit verbeteringen zijn aan SWQOS. Hun impact zou moeten meegroeien met de mate van adoptie. Verwacht geen grote verandering in de betrouwbaarheid van unstaked TPU-verkeer. Houd de achterstand onder de 5% tijdens het upgraden. We hebben nog meer in petto. Blijf op de hoogte."

Rex St. John van Anza versterkt de urgentie van de situatie:

"Dit bevat de eerste ronde van Solana mainnet congestie updates waar iedereen op heeft gewacht van Anza. Er komen nog meer updates. Het is belangrijk op te merken dat dit NIET v1.18 is, die nog meer verbeteringen zal bevatten."

Een gedetailleerde uitsplitsing van de update op GitHub benadrukt verschillende technische verbeteringen, waaronder aanpassingen in pakketbeheer voor staked en non-staked transacties en verbeteringen aan de BankingStage Forwarding Filter, cruciaal voor het in stand houden van de netwerkefficiëntie.

Deze update komt op het moment dat er meer onderzoek wordt gedaan naar de capaciteit van Solana om hoge transactievolumes te beheren zonder een traditionele mempool, wat unieke uitdagingen met zich meebrengt voor het netwerkbeheer. Desondanks blijft de ontwikkelgemeenschap optimistisch dat deze verbeteringen, in combinatie met komende updates, deze zorgen aanzienlijk zullen verminderen en de stabiliteit en prestaties van het netwerk zullen versterken.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.