Web3 / Alts

Lugano, Zwitserland integreert Polygon in zijn betaalapplicatie

De Italiaanssprekende Zwitserse stad Lugano heeft onlangs een update uitgebracht voor zijn betaalapp MyLugano, waarbij Polygon PoS is geïntegreerd. De applicatie heeft nu een speciale sectie waarmee zijn 30.000 gebruikers toegang hebben tot een multicurrency cryptowallet.
cryptostheen 1 min lezen
Lugano, Zwitserland integreert Polygon in zijn betaalapplicatie
Lugano, Zwitserland integreert Polygon in zijn betaalapplicatie

Deze Polygon (MATIC) integratie is bedoeld voor meer ervaren gebruikers en geeft hen toegang tot een wallet vergelijkbaar met MetaMask. De eerste geïntegreerde cryptocurrency is ckBTC (Crypto Key Bitcoin Tokens) die door de officiële website van MyLugano worden omschreven als een innovatieve vorm van digitaal bezit op basis van de Internet Computer Protocol (ICP) technologie.

MyLugano biedt gebruikers ook toegang tot verschillende dApps en stelt hen in staat om te profiteren van een loyaliteitscircuit met behulp van LVGA, Lugano's eigen stablecoin. Als onderdeel van zijn crypto gerelateerd initiatief heeft Lugano ook een nieuwe collectie non-fungible tokens (NFT's) gelanceerd.

Deze collectie is gebaseerd op een fysiek kunstwerk gemaakt door Yuri Catania, dat in de loop van de tijd zal vervagen en 2.000 papieren bloemen in echte bloemen zal veranderen, terwijl het voortleeft in de NFT-collectie van MyLugano.

De Alpenlanden van Europa, en Zwitserland in het bijzonder, positioneren zich als cryptocurrency hotspots op het continent. Terwijl Lugano opvalt door zijn adoptie van blockchaintechnologie, maakte het kanton Zug ook nieuws toen het zijn burgers en inwoners in staat stelde om belastingen en andere publieke kosten met bitcoin (BTC) te betalen.

Liechtenstein, een vorstendom tussen Zwitserland en Oostenrijk, is ook een cryptopionier, aangezien het al in 2019 wetgeving introduceerde die specifiek gericht was op cryptocurrencies. Onlangs kondigde het land plannen aan om betalingen met bitcoin te faciliteren.

Hoewel veel van de sterke adoptie van crypto in Europa zich concentreert in de Alpen - wat niet verrassend is gezien de langdurige positie van Zwitserland als een financieel centrum - toont de rest van het continent de afgelopen maanden een toenemende interesse. Samen met de ontwikkeling van een digitale euro door de Europese Centrale Bank (ECB), hebben veel Duitse banken in 2023 gezocht naar licenties voor cryptobewaringsdiensten, waarbij Dz Bank en Commerzbank - de derde en vierde grootste banken van Duitsland - al dergelijke licenties hebben ontvangen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.