Markten

MicroStrategy (MSTR) bereikt piek van bijna twee jaar na sterke winsten op bitcoin

MicroStrategy, het softwarebedrijf dat bekend staat om zijn positieve houding tegenover bitcoin, heeft een mijlpaal bereikt toen zijn aandelen omhoog schoten naar niveaus die sinds december 2021 niet meer waren gezien.
cryptostheen 2 min lezen
MicroStrategy (MSTR) bereikt piek van bijna twee jaar na sterke winsten op bitcoin
MicroStrategy (MSTR) bereikt piek van bijna twee jaar na sterke winsten op bitcoin

Op black friday zag MicroStrategy (NASDAQ: MSTR) zijn aandelen de $500 grens overschrijden, waarmee het een hoogtepunt bereikte dat sinds december 2021 niet meer was waargenomen. Deze stijging droeg bij aan de marktkapitalisatie van het bedrijf, die sloot op $7,33 miljard, volgens gegevens van de in New York gevestigde technologiebeurs.

Het vastberaden engagement van MicroStrategy om bitcoin vast te houden, heeft zich als lucratief bewezen en heeft aanzienlijke aandacht van investeerders getrokken. Ondanks het begin van het jaar met een kwartaalverlies, zag het bedrijf een verdubbeling van de aandelenkoers binnen een maand. Als één van de belangrijkste institutionele houders van bitcoin begon MicroStrategy, onder leiding van oprichter en voorzitter Michael Saylor, met het verwerven van bitcoin in augustus 2020 als bescherming tegen inflatie.

In een interview met CNBC uitte Saylor optimisme voor de komende maanden:

"Daarom zijn we allemaal redelijk bullish voor de komende 12 maanden. De vraag zal toenemen, het aanbod zal krimpen en dit is tamelijk ongekend in de geschiedenis van Wall Street."

De positieve trend zette door in april toen het portfolio van MicroStrategy winstgevend werd, samenvallend met de prijs van bitcoin die $30.000 overschreed. Het bedrijf versterkte zijn positie verder door nog eens 1.045 bitcoin te verwerven, waardoor het totale bezit op 140.000 bitcoin kwam. Opmerkelijk hierbij was dat de gemiddelde aankoopprijs van het digitale activum toenam tot $29.803 per munt, waarmee effectief meer dan $4 miljard aan bitcoin werd gekocht.

Ondanks een waardevermindering op zijn bitcoin van $24 miljoen in het kwartaalverslag van het tweede kwartaal, keerde MicroStrategy als bedrijf terug naar winstgevendheid. Het bleef zijn portfolio uitbreiden naar 152.800 munten, met een waarde van ongeveer $4,4 miljard.

Top 10 beursgenoteerde bedrijven die bitcoin bezitten

Hoewel het meest recente kwartaalverslag, begin november uitgebracht, een nettoverlies van $143,4 miljoen aangaf — veel hoger dan het $27 miljoen verlies in dezelfde periode vorig jaar — handhaafde MicroStrategy zijn toewijding aan bitcoin. Gedurende deze periode verwierf het bedrijf nog eens 6.067 bitcoin voor $167 miljoen, waarmee het zijn positie als belangrijke speler met ongeveer 0,75% van de totale circulerende voorraad van bitcoin verstevigde.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.