Bitcoin

MicroStrategy vult bitcoin reserves aan met aankoop van 12.000 BTC

MicroStrategy heeft zijn bezittingen in bitcoin aanzienlijk vergroot door 12.000 BTC te verwerven voor ongeveer $821,7 miljoen.
cryptostheen 2 min lezen
MicroStrategy vult bitcoin reserves aan met aankoop van 12.000 BTC
MicroStrategy vult bitcoin reserves aan met aankoop van 12.000 BTC

In een strategische zet om zijn positie op het gebied van cryptocurrency te verstevigen, sloot business intelligence bedrijf MicroStrategy onlangs een fondsenwerving van $800 miljoen af om zijn bitcoin reserves uit te breiden.

De aankoop, die op 10 maart 2024 werd afgerond, brengt MicroStrategy's totale bezit op een indrukwekkende 205.000 BTC, waarmee het bedrijf zijn status als belangrijke speler in de digitale activaruimte verstevigt. De aankoop, gefinancierd door converteerbare obligaties en overtollige contanten, weerspiegelt een kostprijs per bitcoin van ongeveer $68.477, wat neerkomt op een cumulatieve investering van ongeveer $6,91 miljard tegen een gemiddelde prijs van $33.706 per BTC.

Deze laatste aankoop markeert een voortzetting van MicroStrategy's reis, die begon in augustus 2020 met een opmerkelijke initiële investering van ongeveer 21.454 BTC, destijds gewaardeerd op meer dan $250 miljoen. Sindsdien heeft het bedrijf gestaag één van de grootste bedrijfsreserves van bitcoin wereldwijd opgebouwd.

Top 10 beursgenoteerde bedrijven die bitcoin bezitten

Hoewel de aandelen van MicroStrategy door sommige beleggers ooit werden beschouwd als een substituut voor bitcoin, is het landschap geëvolueerd met de introductie van bitcoin exchange-traded funds (ETF's) in januari. Deze ETF's bieden beleggers een alternatieve manier om blootstelling aan bitcoin te krijgen, met name via pensioen- en brokerrekeningen met belastingvoordelen.

De stijgende vraag naar aanbiedingen zoals de BlackRock Bitcoin Strategy ETF (IBIT), die onlangs de $10 miljard aan beheerd vermogen heeft overschreden, onderstreept de verschuivende voorkeuren onder beleggers die blootstelling zoeken aan digitale activa.

MicroStrategy blijft echter een overtuigend alternatief voor bitcoin ETF's. Door te beleggen in MSTR aandelen krijgen aandeelhouders niet alleen controle over de kapitaalstructuur van het bedrijf, maar profiteren ze ook van de afwezigheid van beheerkosten - een kenmerk dat in traditionele ETF's ontbreekt. Bovendien behoudt MicroStrategy als werkend bedrijf de flexibiliteit om te innoveren en extra inkomstenstromen te genereren.

Sinds de integratie van bitcoin in zijn bedrijfsstrategie in 2020 heeft MicroStrategy een opmerkelijke stijging van zijn aandelenkoers gezien, met meer dan 910%. Dit traject onderstreept de symbiotische relatie tussen de strategische visie van het bedrijf en zijn toewijding aan het omarmen van opkomende technologieën, met name binnen het ontluikende cryptocurrency ecosysteem.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.