Markten

MicroStrategy's gedurfde bitcoin beleggingsstrategie doet aandelen stijgen

MicroStrategy heeft een opmerkelijke stijging van zijn aandelenkoers gezien, met een stijging van meer dan 23% op 4 maart, gestimuleerd door zijn substantiële investeringen in bitcoin.
cryptostheen 2 min lezen
MicroStrategy's gedurfde bitcoin beleggingsstrategie doet aandelen stijgen
MicroStrategy's gedurfde bitcoin beleggingsstrategie doet aandelen stijgen

MicroStrategy (MSTR), bekend om zijn substantiële investeringen in bitcoin, heeft een opmerkelijke stijging van zijn aandelenkoers gezien. Op 4 maart stegen de aandelen van het bedrijf met meer dan 23%, van een slotkoers van $1.079 de dag ervoor naar een openingskoers van $1.200, om uiteindelijk op $1.334 te eindigen.

NASDAQ:MSTR (monthly chart)

Deze stijging vindt plaats tegen een achtergrond van aanzienlijke marktvolatiliteit, waarbij ruwweg 20% van MicroStrategy's publiek beschikbare aandelen, met een waarde van ongeveer $3 miljard, vastzitten in shortposities. De omvang van dergelijke speculatieve activiteiten onderstreept de inherente onvoorspelbaarheid van de financiële markten van vandaag, met het potentieel voor marktfenomenen die verwant zijn aan de GameStop gekte. Ondanks deze schommelingen blijft MicroStrategy vastberaden in zijn positieve houding ten opzichte van bitcoin en blijft het zijn portefeuille versterken ondanks het tumult op de markt.

In de periode tussen 15 en 25 februari kocht MicroStrategy nog eens 3.000 BTC tegen een gemiddelde prijs van $51.813, goed voor $155 miljoen. Deze overname stuwde het bezit van het bedrijf naar 193.000 BTC, verworven tegen een gemiddelde prijs van $31.554, met een cumulatieve kostprijs van $6,09 miljard. Toen de prijs van bitcoin op 4 maart $68.000 bereikte, steeg de waarde van MicroStrategy's bezit tot $13,12 miljard, wat neerkomt op een ongerealiseerde winst van ongeveer $7 miljard.

Top 10 beursgenoteerde bedrijven die bitcoin bezitten

De oprichter en voorzitter van MicroStrategy, Michael Saylor, blijft zich op lange termijn inzetten voor bitcoin. Hij beweert dat bitcoin superieur is aan traditionele beleggingsactiva zoals goud, vastgoed en de S&P 500. Saylor ziet een toekomst die gekenmerkt wordt door een wijdverspreide institutionele adoptie van bitcoin, aangewakkerd door de lancering van ETF's voor spot bitcoin en vooruitgang in autonome AI-technologieën. Hij voorspelt een tien jaar durende institutionele "goudkoorts" naar bitcoin, die zich uitstrekt van januari 2024 tot ongeveer november 2034, waarbij bitcoin uiteindelijk goud overtreft in waarde en handelsvolume.

Bovendien benadrukt Saylor de kruising van Bitcoin en autonome AI-technologieën als cruciaal voor het waarborgen van internetveiligheid, waarbij de Bitcoin blockchain een cruciale rol speelt bij het verifiëren van digitale berichten en documenten in een door AI gedomineerde wereld. Bovendien sluit het energiezuinige karakter van Bitcoin mining aan bij de groeiende bezorgdheid over energieverbruik in AI-systemen, waardoor beleidsmakers en milieuactivisten mogelijk meer aandacht krijgen.

MicroStrategy onthulde maandag ook plannen om $600 miljoen aan converteerbare senior obligaties aan te bieden tot 2030 aan gekwalificeerde institutionele kopers onder Rule 144A. Het bedrijf wil de opbrengst gebruiken om meer bitcoin te kopen en voor algemene bedrijfsdoeleinden.

Samengevat onderstreept MicroStrategy's stijgende koers te midden van de marktvolatiliteit het onwrikbare vertrouwen van het bedrijf in bitcoin als een transformatieve activaklasse, waarmee het zichzelf positioneert in de voorhoede van de revolutie op het gebied van digitale valuta.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.