Web3 / Alts

Petitie tegen cryptoverbod in de Verenigde Staten wint steeds meer stemmen

Een petitie om het cryptoverbod in de Verenigde Staten tegen te gaan, wint aan populariteit. Digitale deelnemers staan op en roepen senatoren op.
cryptostheen 2 min lezen
Petitie tegen cryptoverbod in de Verenigde Staten wint steeds meer stemmen
Petitie tegen cryptoverbod in de Verenigde Staten wint steeds meer stemmen

In recente ontwikkelingen heeft een petitie die zich verzet tegen het voorgestelde Digital Asset Anti-Money Laundering Act in de Verenigde Staten aanzienlijke tractie gekregen. Geïnitieerd op Change.org door de Chamber of Digital Commerce, een toonaangevende Amerikaanse blockchain- en digitale activahandelvereniging, heeft de petitie "Stop Het Cryptoverbod" tot doel de potentiële gevolgen van de wetgeving geïntroduceerd door senator Elizabeth Warren tegen te gaan.

De Digital Asset Anti-Money Laundering Act heeft steun gekregen van 19 Amerikaanse senatoren, wat zorgen heeft gewekt bij de Chamber of Digital Commerce. Ze betogen dat de wet, ondanks de bedoelingen om witwassen tegen te gaan, in feite neerkomt op een cryptoverbod dat innovatie zou kunnen belemmeren, jobkansen zou kunnen schaden en de opkomende cryptocurrency industrie zou kunnen ondermijnen. Op het moment van schrijven heeft de petitie bijna 10.000 handtekeningen verzameld van bezorgde burgers. Ondertekenaars beloven geen enkele senator te steunen in toekomstige verkiezingen die de Digital Asset Anti-Money Laundering Act in zijn huidige vorm steunt.

Deze strategische zet van de Chamber of Digital Commerce is gericht op het beïnvloeden van de senatoren die in de petitie worden genoemd, waaronder Elizabeth Warren, Roger Marshall, Lindsey Graham, Joe Manchin en anderen. De Chamber of Digital Commerce erkent het belang van het reguleren van de digitale activasector voor veiligheid en integriteit. Ze uiten echter bezwaren tegen de huidige vorm van de wetgeving en stellen dat het verder gaat dan noodzakelijke regulering en neerkomt op een verbod op digitale innovatie.

De organisatie benoemt verschillende zorgen, waaronder potentiële economische impact, beperkingen op innovatie en kwesties met betrekking tot veiligheid en privacy. Experts hebben de Digital Asset Anti-Money Laundering Act bestempeld als een directe aanval op de persoonlijke vrijheid en privacy van cryptogebruikers en -ontwikkelaars. Het wetsvoorstel heeft aanzienlijke steun gekregen sinds de introductie door senator Warren in december van het vorige jaar. De petitie benadrukt de mogelijke gevolgen van de wetgeving voor innovatie, economische groei en consumentenvrijheid.

Hoewel de Chamber of Digital Commerce de noodzaak van regulering erkent, benadrukt ze dat de beperkingen van het huidige wetsvoorstel de toegang van consumenten tot een divers scala aan financiële tools en diensten die worden aangeboden door het ecosysteem van digitale activa kunnen belemmeren. Dit zou, volgens hen, financiële inclusie en keuze voor consumenten kunnen belemmeren. De senatoren die het doelwit zijn van de petitie worden opgeroepen hun steun voor de wetgeving te heroverwegen en rekening te houden met de langetermijngevolgen voor innovatie, economische groei en consumentenvrijheid.

De ondertekenaars roepen deze senatoren op een cruciale rol te spelen bij het vormgeven van een toekomst waarin digitale activa geïntegreerd zijn in het economische kader op een manier die innovatie bevordert, consumenten beschermt en de Amerikaanse economie versterkt. De petitie "Stop Het Cryptoverbod" weerspiegelt groeiende bezorgdheid binnen de cryptocurrency community over de mogelijke gevolgen van de Digital Asset Anti-Money Laundering Act. Naarmate de petitie aan momentum wint, valt nog te bezien hoe de betrokken senatoren zullen reageren op de gezamenlijke stem van burgers die hen aansporen hun standpunt over de voorgestelde wetgeving te heroverwegen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.