Web3 / Alts

Polygon PoS sidechain implementeert Napoli hard fork

De Polygon proof-of-stake (PoS) sidechain bereikt een mijlpaal met de succesvolle implementatie van de Napoli hard fork, baanbrekende ondersteuning voor Dencun functies en het eerste netwerk dat RIP-7212 omarmt.
cryptostheen 1 min lezen
Polygon PoS sidechain implementeert Napoli hard fork
Polygon PoS sidechain implementeert Napoli hard fork

Het Polygon netwerk heeft de Napoli hard fork omarmd, een belangrijke stap voorwaarts na de recente Dencun upgrade van Ethereum. Deze cruciale gebeurtenis introduceert drie belangrijke verbeteringen: EIP-1153 voor tijdelijke opslagoptimalisatie, EIP-6780 die de teugels aantrekt voor SELFDESTRUCT bewerkingen en EIP-5656 die geheugenkopieerinstructies vereenvoudigt.

EIP-1153 zorgt voor een revolutie in het gebruik van block space, waardoor de netwerkprestaties efficiënter worden. Omgekeerd versterkt EIP-6780 de beveiliging door strengere controles op te leggen voor de selfdestruct opcode. EIP-5656 pakt de technische complexiteit aan en stroomlijnt de processen binnen het netwerk.

De roadmap van Polygon omvat de integratie van EIP-4844, een cruciale kostenbesparende maatregel van Dencun, gepland voor opname in de komende Feijoa upgrade die in mei zijn debuut maakt.

Een opvallend kenmerk van de Napoli hard fork is de integratie van RIP-7212, een baanbrekende upgrade voor mainstream interoperabiliteit. Ontwikkeld door RollCall, een consortium van layer 2 teams, introduceert RIP-7212 precompile ondersteuning voor de secp256r1 curve, waardoor de compatibiliteit met mainstream technologieën wordt verbeterd. Deze vooruitgang is veelbelovend voor toepassingen zoals veilige enclave sleutelopslag in iPhones en gestroomlijnde verificatieprocessen.

Polygon prijst RollCall als een voorstander van het uitbreiden van de Ethereum Virtual Machine (EVM) binnen layer 2 oplossingen met behoud van de fundamentele open standaarden van Ethereum. Gemeenschapsgedreven initiatieven binnen Polygon hebben als doel om extra RIP/EIP track veranderingen te introduceren in toekomstige hard forks. Deze voorstellen omvatten EIP-3074, die de opties voor ontwikkelaars verrijkt met verbeterde accountabstractie op PoS, en PIP-30, die de limiet van de maximale codegrootte van EIP-170 verhoogt.

De inspanningen van RollCall om RIP-7212 te implementeren reiken verder dan Polygon, met andere layer 2 projecten zoals ZkSync Era en Optimism die zich richten op het integreren van deze upgrade. Deze gezamenlijke inspanning onderstreept een collectieve drang naar het bevorderen van layer 2 oplossingen als het primaire schaalmechanisme van Ethereum.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.