Ethereum

SEC stelt beslissing over Ethereum Spot ETF van BlackRock uit

Het verwachte uitstel van de beslissing van de SEC over de voorgestelde Ethereum Spot ETF van BlackRock is bevestigd, in lijn met het uitstel van het vergelijkbare voorstel van Fidelity.
cryptostheen 2 min lezen
SEC stelt beslissing over Ethereum Spot ETF van BlackRock uit
SEC stelt beslissing over Ethereum Spot ETF van BlackRock uit

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft haar beslissing over het voorgestelde spot ether exchange-traded fund (ETF) van BlackRock officieel uitgesteld. In de aankondiging van de toezichthouder staat dat de beslissing over het voorgestelde fonds nu op 10 maart wordt verwacht.

Het uitstel werd alom verwacht, vooral gezien de recente beslissing van de SEC om de evaluatie van het voorgestelde fonds van Fidelity uit te stellen. Deze ontwikkeling komt kort nadat de SEC bijna een dozijn spot bitcoin ETF's goedkeurde, waarbij drie commissarissen - Hester Peirce, Mark Uyeda en voorzitter Gary Gensler - voor de ETF's stemden.

Na de juridische overwinning van Grayscale in augustus, die leidde tot een herevaluatie van de aanvraag voor de conversie van spot bitcoin ETF's, blijft de houding van de SEC ten opzichte van ether ETF's onzeker.

In een recent interview gaf commissaris Peirce aan dat de SEC haar beslissingen over ETF's voor spot ether zou baseren op precedenten. Ze benadrukte de intentie van het bureau om te voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt en dat er juridische uitdagingen komen bij het goedkeuren van dergelijke fondsen.

Ondanks het voorzichtige optimisme van sommige experts, waaronder Seyffart, die potentieel ziet voor ether ETF's, blijven anderen zoals Lara Crigger, hoofdredacteur bij VettaFi, sceptisch over de tijdlijn van de goedkeuring. Crigger zei: "Ik houd mijn adem niet in" toen ze het had over de mogelijkheid van goedkeuring van ether ETF's.

Seyffart blijft echter optimistischer en beweert dat als SEC voorzitter Gensler besluit om Ethereum (ETH) aan te pakken, hij niet alleen te maken krijgt met spelers uit de industrie, maar ook met de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Seyffart suggereert dat de complexiteit van een dergelijk scenario Gensler ervan zou kunnen weerhouden om een strenge regelgeving na te streven.

Het is opmerkelijk dat voorzitter Gensler na de goedkeuring van bitcoin ETF's benadrukte dat de beslissing geen signaal was dat de SEC bereid was om beursnoteringsstandaarden goed te keuren voor effecten met cryptocurrencies.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.