Ethereum

SEC stelt beslissing over door Fidelity voorgestelde Ethereum Spot ETF uit tot deadline in maart

De Amerikaanse SEC verlengt de deadline voor de beslissing over de Fidelity Ethereum (ETH) Spot ETF met 45 dagen.
cryptostheen 1 min lezen
SEC stelt beslissing over door Fidelity voorgestelde Ethereum Spot ETF uit tot deadline in maart
SEC stelt beslissing over door Fidelity voorgestelde Ethereum Spot ETF uit tot deadline in maart

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft ervoor gekozen om de deadline voor het nemen van een beslissing over het voorstel van Fidelity voor een exchange-traded fund (ETF) gericht op spot ether te verlengen tot 5 maart, zoals uiteengezet in een mededeling.

In de mededeling verklaarde de SEC het volgende:

"De Commissie vindt het gepast om een langere periode aan te wijzen waarbinnen actie moet worden ondernomen op de voorgestelde regelwijziging, zodat zij voldoende tijd heeft om de voorgestelde regelwijziging en de kwesties die daarin aan de orde worden gesteld."

Fidelity diende zijn aanvraag voor het Fidelity Ethereum Fund aanvankelijk in november in en verwees daarbij naar een rechterlijke uitspraak van het jaar daarvoor. In die uitspraak benadrukten rechters het feit dat de SEC geen duidelijke reden gaf voor het afwijzen van spot crypto ETF's terwijl op futures gebaseerde producten werden toegestaan.

Deze verlenging geeft de SEC extra tijd om te beoordelen of ze het voorstel van Fidelity goedkeurt, afkeurt of een procedure start.

In een reactie op het uitstel merkte Bloomberg Intelligence ETF-analist James Seyffart op:

Deze maand gaf de SEC toestemming aan 11 spot bitcoin ETF's om de handel te beginnen, wat binnen de sector leidde tot speculatie over de mogelijke goedkeuring van een spot ether ETF.

Fidelity sloot zich eind vorig jaar aan bij de industriegigant BlackRock in de jacht op een ETF voor spot ether. Een maand voordat deze bedrijven een aanvraag indienden voor spotproducten, werden ether futures ETF's geïntroduceerd.

Stuart Barton, medeoprichter van Volatility Shares, merkte vorige week op:

"Het feit dat ze de notering van op futures gebaseerde ETF's hebben toegestaan, zegt genoeg dat ze op dezelfde manier over ether denken als over bitcoin, en daaruit kun je afleiden dat ze waarschijnlijk denken dat het geen effect is en dat ze het niet op die manier gaan reguleren."
Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.