Ethereum

SEC's besluit over het ether ETF voorstel van BlackRock wordt opnieuw uitgesteld

Het uitstel van de SEC verlegt de aandacht naar een mogelijke beslissing over ether ETF's in mei.
cryptostheen 1 min lezen
SEC's besluit over het ether ETF voorstel van BlackRock wordt opnieuw uitgesteld
SEC's besluit over het ether ETF voorstel van BlackRock wordt opnieuw uitgesteld

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft haar beslissing over het voorstel van BlackRock voor een ether exchange-traded fund (ETF) opnieuw uitgesteld, waardoor de onzekerheid rond de lancering van dergelijke producten nog verder toeneemt.

Dit uitstel komt niet als een verrassing voor industrieanalisten. James Seyffart, een ETF-analist bij Bloomberg, had eerder verwacht dat een uitspraak over het al dan niet goedkeuren van de lancering van ETF's op zijn vroegst in mei zou plaatsvinden.

Het oorspronkelijke ETF voorstel van BlackRock kreeg in januari te maken met uitstel, nadat de SEC verschillende bitcoin ETF's had goedgekeurd. Seyffart had 23 mei aangewezen als een cruciale datum om de ontwikkelingen in de gaten te houden en benadrukte het belang ervan als het 240 dagen durende venster voor de SEC om te beslissen over voorstellen van VanEck en Ark 21Shares.

In een eerdere toespraak schatte Seyffart de kans op goedkeuring in mei op ongeveer 60%, waarmee hij de cruciale rol onderstreepte die deze maand zou kunnen spelen bij het vormgeven van het regelgevingslandschap.

De SEC had eerder een beslissing over de voorgestelde ETF van Fidelity uitgesteld, wat wijst op een bredere aarzeling om aan crypto gerelateerde financiële producten goed te keuren.

Als reactie op deze vertragingen hebben andere kandidaten die spot ETH ETF's willen lanceren hun voorstellen aangepast. Ark 21Shares, bijvoorbeeld, wijzigde vorige maand haar S-1 aanvraag en voegde extra informatie toe met betrekking tot staking. Ook Franklin Templeton mengde zich in februari in de strijd en nam bepalingen met betrekking tot staking op in zijn voorstel.

Deze ontwikkelingen onderstrepen de veranderende regelgeving rondom financiële instrumenten die gebaseerd zijn op cryptocurrencies, aangezien emittenten zich een weg banen door de vereisten van de SEC en zorgen proberen weg te nemen terwijl ze hun ambities voor ETF's nastreven.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.