Web3 / Alts

Solana ontwikkelaars streven ernaar om transactieproblemen op te lossen tegen 15 april

De ontwikkelaars van Solana mikken op 15 april om de recente transactieproblemen op het netwerk aan te pakken.
cryptostheen 1 min lezen
Solana ontwikkelaars streven ernaar om transactieproblemen op te lossen tegen 15 april
Solana ontwikkelaars streven ernaar om transactieproblemen op te lossen tegen 15 april

Rapporten geven aan dat de ontwikkelaars van Solana ijverig werken aan het oplossen van de transactieproblemen die het blockchainnetwerk onlangs hebben verstoord, met een beoogde implementatiedatum van 15 april.

De sterke toename van activiteit binnen het ecosysteem van Solana, vooral gevoed door de opmerkelijke stijging van memecoins zoals dogwifhat, heeft de prijs van SOL naar nieuwe hoogten gestuwd. Deze toename in activiteit leidde echter ook tot een aanzienlijke stijging van het transactievolume, wat op zijn beurt de prestaties van het netwerk beïnvloedde.

Als reactie op deze uitdagingen benadrukte Mert Mumtaz, CEO van Helius Labs, het onderscheid tussen een "implementatie bug" en een "ontwerpfout" in een post op X. Mumtaz merkte op:

"Het is belangrijk om dit onderscheid te maken omdat implementatiefouten meestal triviaal zijn (ze kunnen worden verwisseld voor andere implementaties) - maar ontwerpfouten zijn over het algemeen ernstig en fundamenteler."

Volgens Mumtaz is de verwachte datum voor de patch om deze problemen aan te pakken 15 april, hoewel mogelijke complicaties vertraging in de fix kunnen veroorzaken.

Solana onderscheidt zich als een toonaangevend blockchainplatform binnen het DeFi en NFT ecosysteem, met kenmerken als netwerkefficiëntie en lage transactiekosten.

Het netwerk heeft in het verleden echter verschillende problemen ondervonden, waaronder uitval. Onlangs had het netwerk te maken met een gerapporteerd uitvalpercentage van 75% in transacties, dat sindsdien is gedaald tot ongeveer 59%, wat ontwikkelaars ertoe aanzette om naar een oplossing te zoeken.

Een ontwikkelaar die betrokken is bij het oplossen van de netwerkcongestie, vertelde dat het netwerkprotocol dat Solana gebruikt, QUIC, momenteel gebreken en bugs in de implementatie vertoont.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.