Web3 / Alts

Uniswap Foundation onthult Uniswap v4 lanceringsstrategie

De Uniswap Foundation heeft officieel plannen bekendgemaakt voor de uitrol van Uniswap v4, gepland voor een lancering in Q3 2024.
cryptostheen 2 min lezen
Uniswap Foundation onthult Uniswap v4 lanceringsstrategie
Uniswap Foundation onthult Uniswap v4 lanceringsstrategie

De Uniswap Foundation, de drijvende kracht achter de gedecentraliseerde financiële (DeFi) moloch Uniswap (UNI), heeft een tipje van de sluier opgelicht over de aankomende Uniswap v4, die de aankomende Dencun upgrade op het Ethereum mainnet zal volgen.

In een verklaring gedeeld op X, schetste de Foundation het stappenplan voor de aankomende versie 4 (v4) lancering, die momenteel door een cruciale 'Code Freeze' fase navigeert. Deze fase omvat het voltooien van de kerncode, grondig testen, optimaliseren van het gasgebruik, verbeteren van de beveiliging en afstellen van de randapparatuur.

Het stappenplan voor de toekomst omvat het onderwerpen van de code van v4 aan uitputtende audits door gerenommeerde professionele auditfirma's naast een door de community gestuurde auditcompetitie, met als doel om Uniswap v4 de belichaming te maken van nauwkeurig onderzochte code die ooit is ingezet op het Ethereum ecosysteem. Verder is het protocol klaar om ingezet te worden op een testnet om eventuele laatste aanpassingen glad te strijken.

De Uniswap Foundation is voorlopig van plan om Uniswap v4 op het Ethereum mainnet te onthullen in het derde kwartaal van 2024, afhankelijk van de voortgang van de Dencun upgrade op Ethereum.

De Dencun upgrade voor Ethereum staat klaar om in maart live te gaan op het mainnet en kondigt de komst van proto-danksharding en blobs aan, bedoeld om de transactiekosten op layer 2 netwerken aanzienlijk te verlagen.

Deze implementatie volgde snel op een succesvolle implementatie op het Holesky testnet, voorafgegaan door twee andere testnetwerken, allemaal zonder problemen. De Dencun upgrade introduceert proto-danksharding en implementeert blob transacties, waardoor layer 2 netwerken meer Ethereum blockruimte kunnen benutten.

Blob transacties hebben, net als hun conventionele tegenhangers, een extra datasegment. De upgrade beperkt blobs per block tot 16, waarbij elk niet groter mag zijn dan 128 kb, wat neerkomt op ongeveer 2 megabyte aan blockruimte.

Deze uitgebreide blockruimte blijkt voordelig te zijn voor zowel 'optimistic' als 'zero-knowledge rollups', waardoor ze transactie data commitments on-chain kunnen plaatsen terwijl de eigenlijke data in data blobs zitten, in plaats van call data. Deze innovatieve aanpak zal de efficiëntie en betaalbaarheid van transacties aanzienlijk verbeteren.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.