Bitcoin

Aantal bitcoin in handen van MicroStrategy overstijgt 1% van het totale aanbod na laatste aankoop

Na een stijging in fondsen door private aanbiedingen breidt MicroStrategy zijn portefeuille uit en bezit nu meer dan 1% van het totale aanbod van bitcoin.
cryptostheen 2 min lezen
Aantal bitcoin in handen van MicroStrategy overstijgt 1% van het totale aanbod na laatste aankoop
Aantal bitcoin in handen van MicroStrategy overstijgt 1% van het totale aanbod na laatste aankoop

In een andere gewaagde zet heeft MicroStrategy van Michael Saylor zijn reserves in bitcoin aanzienlijk versterkt, nu goed voor meer dan 1% van het totale aanbod van 21 miljoen bitcoin. Deze laatste aankoop, met een waarde van meer dan een half miljard dollar, bevestigt MicroStrategy's toewijding aan bitcoin als een belangrijk activum.

De timing van MicroStrategy's koopgolf van bitcoin viel samen met een marktcorrectie, waarbij 's werelds grootste cryptocurrency een daling van bijna 18% doormaakte ten opzichte van zijn recente all-time highs. Ondanks de marktschommelingen blijft MicroStrategy standvastig in zijn strategie om digitale activa te accumuleren.

Volgens recente documenten heeft MicroStrategy tussen 11 en 18 maart 9.245 extra bitcoins verworven, tegen een gemiddelde prijs van ongeveer $67.382 per BTC, inclusief vergoedingen en kosten. De totale kosten van deze aankoop bedroegen ongeveer $623 miljoen.

Hiervan was $592,3 miljoen afkomstig uit de opbrengst van een recent privaat aanbod van converteerbare senior obligaties, terwijl $30,7 miljoen afkomstig was uit overtollige fiatreserves, zoals beschreven in het Form 10-K van het bedrijf voor het fiscale jaar dat eindigde op 31 december 2023.

Met deze laatste aankoop beschikken MicroStrategy en zijn dochterondernemingen nu over een substantiële hoeveelheid van ongeveer 214.246 bitcoins. Deze opmerkelijke accumulatie onderstreept MicroStrategy's positie als een belangrijke speler in de cryptocurrency markt, met zijn bezittingen die meer dan 1% van het totale BTC aanbod vertegenwoordigen.

Top 10 beursgenoteerde bedrijven die bitcoin bezitten

Het document onthult verder dat deze bitcoins werden verworven voor een totale prijs van $7,53 miljard, wat neerkomt op ruwweg $35.160 per BTC, inclusief vergoedingen en kosten. MicroStrategy's voortdurende investeringen in bitcoin geven aan dat het bedrijf vertrouwen heeft in de levensvatbaarheid en het potentieel van bitcoin als waardeopslag op lange termijn.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.