Ethereum

BlackRock heroverweegt ether ETF's te midden van voorkeur voor bitcoin

BlackRock heroverweegt zijn aanvraag voor een ether ETF nu de belangstelling van klanten overhelt naar bitcoin te midden van onduidelijke regelgeving.
cryptostheen 2 min lezen
BlackRock heroverweegt ether ETF's te midden van voorkeur voor bitcoin
BlackRock heroverweegt ether ETF's te midden van voorkeur voor bitcoin

BlackRock, bekend als 's werelds grootste vermogensbeheerder, is begonnen met een herziening van zijn ether ETF aanvraag, zoals Robert Mitchnick, het hoofd digitale activa van het bedrijf, deelde tijdens de recente bitcoin Investor Day conferentie. Deze verschuiving volgt op de succesvolle lancering van de bitcoin ETF door BlackRock in januari 2024.

Mitchnick benadrukte een opmerkelijke voorkeur van klanten voor bitcoin boven ether en andere cryptocurrencies. Deze voorkeur voor bitcoin kan BlackRock ertoe aanzetten zich te concentreren op het versterken van zijn productaanbod gebaseerd op bitcoin binnen het domein van digitale activa. Het bedrijf moet nog tot een definitief oordeel komen over de ether ETF, nu de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de beoordeling heeft uitgesteld tot mei 2024.

Het uitstel weerspiegelt de toenemende scepsis onder analisten over de goedkeuringsvooruitzichten voor de acht ether ETF voorstellen die momenteel worden overwogen door grote spelers zoals BlackRock, Grayscale, Fidelity, Invesco Galaxy, VanEck, Hashdex en Franklin Templeton.

BlackRock blijft zich echter inzetten voor digitale activa, zoals blijkt uit de recente benoeming van Matt Kunk als hun Digital Assets Product Strategist. Kunk is klaar om het voortouw te nemen in de inspanningen van het bedrijf op het gebied van iShares digitale activa ETF's, wat getuigt van aanhoudende interesse in de industrie.

Onzekerheden in de regelgeving rond de Ethereum Foundation spelen ook een rol in de overwegingen van BlackRock. Er zijn nog steeds discussies over de classificatie van ether door de SEC. Als ether wordt beschouwd als een effect, vergelijkbaar met andere altcoins, zou de goedkeuringsprocedure voor een ether ETF aanzienlijk complexer worden.

Ondanks deze uitdagingen blijft de industrie zich achter ether scharen. Grote spelers zoals Coinbase pleiten tegen ongelijke classificaties tussen de SEC en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Dit eensgezinde standpunt onderstreept de overtuiging van de sector in de waarde van ether, ongeacht belemmeringen van regelgevende aard.

Het feit dat BlackRock mogelijk afziet van een ETF voor ether doet niets af aan het belang van het activum in het digitale landschap. Hun onderzoek reikt verder dan het gebied van ETF's, zoals blijkt uit de recente lancering van de BUIDL stablecoin op de Ethereum blockchain.

Deze initiatieven onderstrepen hun aanhoudende interesse in het begrijpen en benutten van blockchaintechnologie, ongeacht individuele ETF toepassingen. De voorzichtige benadering door BlackRock van de ether ETF weerspiegelt het ingewikkelde landschap van digitale activa, dat gevormd wordt door zowel regelgeving als eisen van klanten.

BlackRock geeft voorrang aan bitcoin vanwege de voorkeuren van klanten, maar er zou een verborgen vraag naar ether ETF's kunnen bestaan die niet volledig wordt weerspiegeld in hun huidige klantenbestand. De nadruk op bitcoin ETF's door BlackRock kan mogelijk de ontluikende groei van het Ethereum ecosysteem overschaduwen. Ondanks de aarzeling door BlackRock wijst de eensgezinde steun van de industrie voor ether op zijn blijvend potentieel, ongeacht het oordeel van BlackRock voor zijn ETF.

Naarmate de markt zich verder ontwikkelt, zullen BlackRock en andere instellingen hun strategieën waarschijnlijk aanpassen aan de veranderende regelgeving en voorkeuren van klanten. Hun voortdurende verkenning van blockchaintechnologie en digitale activa naast ether onderstreept echter een standvastige toewijding aan de sector en belooft aanhoudende innovatie en investeringen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.