Markten

Ether stijgt voor het eerst sinds 2021 boven de $4.000, wat het momentum van altcoins versterkt

Te midden van netwerkontwikkelingen en groeiende interesse in een potentiële spot ether ETF, katapulteert ETH voorbij de $4.000 en markeert daarmee een belangrijke mijlpaal.
cryptostheen 3 min lezen
Ether stijgt voor het eerst sinds 2021 boven de $4.000, wat het momentum van altcoins versterkt
Ether stijgt voor het eerst sinds 2021 boven de $4.000, wat het momentum van altcoins versterkt

In een levendige cryptomarkt is ether tijdelijk door de $4.000 barrière gebroken, in navolging van de recente stijging van bitcoin naar een nieuwe all-time high, die vrijdag boven de $70.000 steeg.

Deze laatste rally begon begin februari en stuwde ETH van ongeveer $2.300 naar $3.000 binnen een tijdsbestek van drie weken.

ETH/USD (weekly chart)

Hoewel de opleving van ether naar $4.000 inderdaad opmerkelijk is - een niveau dat voor het laatst werd gezien in december 2021 - blijft de cryptocurrency nog steeds 20% onder zijn all-time high van $4.868 die werd bereikt op 15 november 2021.

Een cruciaal moment vond plaats in september 2022 met de langverwachte 'Merge', waarbij Ethereum overging van een proof-of-work naar een proof-of-stake algoritme. Na deze overgang handelde ETH in de daaropvolgende weken rond $1.300.

De implementatie van het Ethereum Improvement Proposal 1559 luidde het tijdperk van de ether burn in, die het afgelopen jaar aanzienlijk toenam. De hoeveelheid ether die werd vernietigd uit transactiekosten overschreed al snel de grens van $100 miljoen en heeft nu een nieuw hoogtepunt bereikt.

Ultrasound Money, een platform dat de prestaties van ether volgt sinds EIP-1559, meldt dat er meer dan 1,5 miljoen ETH is vernietigd, wat neerkomt op ongeveer $2,9 miljard tegen de huidige prijzen. Deze verbranding overtreft nieuw uitgegeven ETH, waardoor het netwerk deflatoir wordt.

Volgens de laatste gegevens is het totale aanbod gedaald van 120.521.245 naar 120.097.564 ETH sinds de upgrade van 2022, wat een vermindering betekent van 423.681 ETH met een waarde van meer dan $1,65 miljard.

1 maart markeerde het begin van de stijging van ether richting $4.000, samenvallend met de op handen zijnde Dencun upgrade die gepland staat voor 13 maart. Deze upgrade belooft verbeterde technische mogelijkheden en lagere transactiekosten op de layer 2 netwerken van Ethereum.

De goedkeuring van verschillende bitcoin ETF's door de U.S. Securities and Exchange Commission in januari voedde het optimisme voor de goedkeuring van een spot ether ETF. Hoewel Standard Chartered verwachtte dat spot ether ETF's de prijs naar $4.000 zouden stuwen, werd de mijlpaal uit zichzelf bereikt.

De markt wacht echter met spanning op de impact van deze ontwikkelingen, nu de SEC zijn beslissing over de ether ETF van BlackRock heeft uitgesteld. Grayscale, VanEck en Franklin Templeton hebben, samen met BlackRock, voorstellen ingediend voor spot ether ETF's, wat de verwachtingen rond het toekomstige traject van ether nog groter maakt.

In het dynamische domein van de cryptocurrency markten is de stijging van ether vaak een voorbode van het momentum in het bredere altcoin landschap. Dit fenomeen onderstreept de ingewikkelde dans van marktrotaties binnen de cryptosfeer.

Als ether aan zijn opwaartse traject begint, verspreidt zich vaak een rimpeleffect door de markt, waardoor andere altcoins het voorbeeld volgen. Dit rotatiepatroon weerspiegelt het veranderende sentiment van beleggers en hun zoektocht naar gediversifieerde kansen binnen de cryptoruimte.

Historisch gezien hebben de bewegingen van ether gefungeerd als een lakmoesproef voor de risicobereidheid en innovatiebereidheid van de markt. Wanneer ETH aan kracht wint, onderstreept dit niet alleen het vertrouwen in het ecosysteem van Ethereum, maar stimuleert het ook de interesse in alternatieve projecten en tokens.

Deze trend benadrukt de onderlinge verbondenheid van verschillende cryptocurrencies en de symbiotische relatie die ze delen binnen het grotere landschap van digitale activa. Terwijl Ethereum de weg baant, trekt het de aandacht naar de innovatieve projecten en platformen die gedijen binnen zijn ecosysteem en daarbuiten.

De opleving van ether tot boven de $4.000 is dus niet alleen een teken van zijn eigen kracht, maar dient ook als katalysator voor de bredere cryptomarkt, waardoor een golf van enthousiasme en kansen ontstaat voor zowel investeerders als projecten.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.