Bitcoin

Genesis krijgt toestemming van de rechtbank om $1,3 miljard aan GBTC aandelen te liquideren

Genesis Global heeft toestemming gekregen van de rechtbank om ongeveer 35 miljoen aandelen van het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) te verkopen, met een waarde van meer dan $1,3 miljard.
cryptostheen 2 min lezen
Genesis krijgt toestemming van de rechtbank om $1,3 miljard aan GBTC aandelen te liquideren
Genesis krijgt toestemming van de rechtbank om $1,3 miljard aan GBTC aandelen te liquideren

Genesis Global heeft toestemming gekregen van een faillissementsrechtbank om ongeveer 35 miljoen aandelen van het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), met een waarde van meer dan $1,3 miljard, van de hand te doen, zoals Bloomberg News meldt.

Deze beslissing, onder leiding van rechter Sean Lane, geeft Genesis het groen licht om zijn GBTC aandelen om te zetten in bitcoin of contanten, waardoor het bedrijf een aanzienlijke liquiditeit krijgt terwijl het door de financiële ingewikkeldheden manoeuvreert.

Naast deze omvangrijke transactie staat Genesis op het punt om meer dan 11 miljoen aandelen van het Grayscale Ethereum Trust en het Grayscale Ethereum Classic Trust te verkopen, waarmee het bedrijf zijn activaportefeuille verder versterkt met een kapitaalinjectie van meer dan $200 miljoen.

Als dochteronderneming van de Digital Currency Group (DCG) heeft Genesis te maken gehad met enorme uitdagingen in de nasleep van grote instortingen binnen de cryptosector. De recente opschorting van gebruikersopnames na het FTX incident onderstreepte de liquiditeitsbeperkingen die veel cryptobedrijven hebben getroffen tijdens een uitdagende marktfase die de 'cryptowinter' wordt genoemd.

De goedkeuring van de rechtbank markeert een cruciale mijlpaal voor Genesis en helpt het bedrijf door de faillissementsprocedure te navigeren en zijn financiële positie te stabiliseren.

Deze uitspraak komt op een kritiek moment voor Genesis, te midden van bredere financiële manoeuvres en herstructureringsinitiatieven binnen het moederbedrijf DCG.

Hoewel DCG en Grayscale zich tegen de verkoop hebben uitgesproken en liever wachten tot er een definitieve beslissing is genomen over een voorgesteld schuldaflossingsplan, biedt de beslissing van de rechtbank Genesis en DCG een vooruitgeschoven pad te midden van de lopende financiële herschikkingen.

Deze ontwikkeling volgt op de succesvolle overgang van het vlaggenschip GBTC fonds van Grayscale naar een spot bitcoin ETF. Ondanks het aanzienlijke handelsvolume van de ETF sinds de recente lancering, is de omvang ervan aanzienlijk gedaald met meer dan $6 miljard.

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC)

Naast de liquidatie van activa heeft Genesis onlangs een schikking van $21 miljoen getroffen met de Securities and Exchange Commission (SEC) over beschuldigingen met betrekking tot haar Gemini Earn programma.

Genesis heeft ook een schikking getroffen in een rechtszaak aangespannen door de openbare aanklager van New York, Letitia James, om beschuldigingen van beleggersfraude met betrekking tot het Earn programma op te lossen. Als onderdeel van de schikking heeft Genesis ermee ingestemd haar activiteiten in New York te staken.

Bovendien kreeg Genesis een boete van $8 miljoen opgelegd door het New York State Department of Financial Services (DFS) voor het niet naleven van de regelgeving van DFS met betrekking tot virtuele valuta en cyberbeveiliging, waardoor het bedrijf vatbaar werd voor illegale activiteiten en cyberbeveiligingsdreigingen.

Een andere belangrijke rechtszaak loopt nog bij procureur-generaal Letitia James van New York. De aanklacht beschuldigt Genesis, Gemini, DCG en zijn filialen van ingewikkelde fraude voorafgaand aan de gebeurtenissen van 2022. Volgens recente documenten klaagde James de entiteiten aanvankelijk aan voor $1 miljard, maar dit bedrag werd verhoogd naar $3 miljard.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.