Bitcoin

Thailand opent deuren voor crypto ETF's voor institutionele en vermogende beleggers

In een belangrijke verschuiving geeft de Thaise SEC institutionele en vermogende beleggers toegang tot crypto ETF's, waarmee een eerdere weigering van de handel in bitcoin ETF's wordt teruggedraaid.
cryptostheen 1 min lezen
Thailand opent deuren voor crypto ETF's voor institutionele en vermogende beleggers
Thailand opent deuren voor crypto ETF's voor institutionele en vermogende beleggers

De Securities and Exchange Commission (SEC) van Thailand heeft een baanbrekend besluit aangekondigd, waardoor institutionele beleggers en vermogende particulieren mogen deelnemen aan crypto exchange-traded funds (ETF's).

Volgens Pornanong Budsaratragoon, de secretaris-generaal van de SEC, mogen vermogensbeheerders nu investeren in spot bitcoin ETF's op Amerikaanse beurzen. Met name spot bitcoin ETF's zijn gecategoriseerd als effecten onder de SEC Act, waardoor Thaise effectenbedrijven zich kunnen bezighouden met deze investeringen. De SEC overweegt ook om deze mogelijkheid in de toekomst uit te breiden naar individuele beleggers.

Pornanong verklaarde:

"Vermogensbeheerders vroegen de SEC om blootstelling in digitale activa, met name bitcoin en spot bitcoin ETF's, maar we moeten zorgvuldig overwegen of we vermogensbeheerders toestaan om direct in digitale activa te beleggen vanwege het hoge risico."

Dit besluit wijkt af van het standpunt van de SEC in januari 2024, toen het in eerste instantie het idee afwees van vermogensbeheerders om spot bitcoin ETF's te lanceren. Tot nu toe konden particulieren alleen via geregistreerde lokale beurzen in digitale activa beleggen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.