Ethereum

Vitalik Buterin introduceert 'The Purge' als de volgende evolutionaire sprong voor Ethereum

Vitalik Buterin introduceert 'The Purge', een belangrijke stap in de evolutie van Ethereum, met de nadruk op vereenvoudiging en verhoogde veiligheidsmaatregelen.
cryptostheen 1 min lezen
Vitalik Buterin introduceert 'The Purge' als de volgende evolutionaire sprong voor Ethereum
Vitalik Buterin introduceert 'The Purge' als de volgende evolutionaire sprong voor Ethereum

Vitalik Buterin, de visionair achter Ethereum, heeft de volgende monumentale fase in de evolutie van het netwerk onthuld: 'The Purge'. Met een recente publicatie heeft Buterin licht geworpen op de voortdurende inspanningen om het Ethereum protocol te stroomlijnen en tegelijkertijd de beveiligingsmaatregelen te versterken.

Centraal in deze evolutie staat EIP-6780, een cruciale verbetering die werd geïntroduceerd tijdens de Dencun hard fork. Deze verbetering richt zich op het vereenvoudigen van het protocol door de functionaliteit van de SELFDESTRUCT opcode te beperken, waardoor de operationele efficiëntie wordt verbeterd en de beveiligingsmaatregelen worden versterkt.

Het initiatief van Buterin heeft als doel om de infrastructuur van Ethereum op te ruimen en technische lasten te verlichten. The Purge probeert redundanties te elimineren, bronnen te ontlasten en beveiligingsprotocollen te versterken om de efficiëntie en veerkracht van Ethereum te vergroten.

De belangrijkste transformaties in het kader van The Purge zijn onder andere een significante vermindering in Ethereum client coderegels en het stopzetten van de ondersteuning voor pre-merge (proof-of-work) netwerken. Daarnaast is het opslagmechanisme van Ethereum geoptimaliseerd, waardoor de opslagvereisten voor beheerders van knooppunten (nodes) aanzienlijk zijn verminderd.

Buterins visie gaat verder dan de huidige optimalisaties, met potentiële gebieden voor verdere verfijning zoals het herwaarderen van precompiles en het optimaliseren van historische gegevensopslag. Deze stappen zijn erop gericht om de functionaliteit van Ethereum te verbeteren en tegelijkertijd de toegangsdrempels voor beheerders van nodes en ontwikkelaars te verlagen.

Bovendien zinspeelt Buterin op de overgang naar SimpleSerialize (SSZ), een efficiëntere structuur van blocks die een eenvoudigere en schonere toekomst belooft voor het gegevensbeheer van Ethereum.

The Purge heeft als doel de architectuur van Ethereum te stroomlijnen, technische complexiteit te verminderen en schaalbaarheid en decentralisatie te stimuleren. Door prioriteit te geven aan protocolvereenvoudiging en beveiligingsverbeteringen streeft Ethereum ernaar om zijn positie als toonaangevend blockchainplatform dat diverse gedecentraliseerde toepassingen en gebruiksmogelijkheden ondersteunt, te verstevigen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.