Web3 / Alts

ARK 21Shares Bitcoin ETF implementeert Chainlink Proof of Reserve

Met de integratie van Chainlink Proof of Reserve krijgen ARKB beleggers toegang tot real-time monitoring van bitcoin reserves.
cryptostheen 1 min lezen
ARK 21Shares Bitcoin ETF implementeert Chainlink Proof of Reserve
ARK 21Shares Bitcoin ETF implementeert Chainlink Proof of Reserve

In een belangrijke stap naar meer transparantie in de cryptocurrency industrie heeft 21Shares, een prominente aanbieder van cryptobeleggingsproducten, haar samenwerking met de Chainlink Proof of Reserve op het Ethereum mainnet onthuld. Deze integratie markeert een cruciale stap in het verbeteren van de zichtbaarheid van bitcoin reserves die ten grondslag liggen aan de ARK 21Shares Bitcoin ETF, bekend als ARKB.

Beleggers in ARKB kunnen nu naadloos de volledige dekking van de ETF door de bezittingen in bitcoin verifiëren, dankzij de publieke toegankelijkheid van de onderliggende bitcoin reserve en de historische gegevens daarvan via Chainlink Proof of Reserve (PoR). Deze off-chain reserves feed, direct afkomstig van Coinbase, vergemakkelijkt de on-chain rapportage van reservegegevens via Chainlink oracles.

Ophelia Snyder, de medeoprichter en president van 21Shares US, benadrukte het belang van deze integratie door te zeggen:

"Door Chainlink te integreren, de marktleider in Proof of Reserves voor tokenized assets, zetten we een nieuwe standaard voor het combineren van transparantie en veiligheid in digital asset management."

De implementatie van PoR brengt een veelheid aan voordelen met zich mee, waaronder geautomatiseerde on-chain verificatie van ARKB's bitcoin onderpand, gedecentraliseerde levering van externe data aan blockchains en transparante monitoring van Chainlink PoR feeds in real-time door elke geïnteresseerde partij.

Johann Eid, de Chief Business Officer van Chainlink Labs, onderstreepte het enorme potentieel van Chainlink Proof of Reserve door te zeggen:

"Door real-time, fraudebestendige gegevens over reserves te leveren, verbetert Chainlink Proof of Reserve niet alleen de veiligheid en transparantie van de ARK 21Shares Bitcoin ETF, maar geeft het instellingen en marktdeelnemers ook het vertrouwen om zich actief bezig te houden met on-chain financiën."

De samenwerking tussen 21Shares en ARK Invest heeft een toonaangevende spot bitcoin ETF opgeleverd met bijna $2 miljard aan netto activa sinds de oprichting in januari 2024.

Het is vermeldenswaardig dat de toepassing van Chainlink PoR verder gaat dan ARKB. Voorafgaand aan ARKB hadden andere opmerkelijke web3 projecten zoals Aave, Gemini en TrustToken deze oplossing al geïntegreerd, wat een bredere industrietrend naar meer transparantie en verantwoording aangeeft.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.