Markten

Bitcoin overtreft zilver en stijgt voor het eerst boven $71.000

Bitcoin zet zijn historische stijging voort en overtreft zilver in marktkapitalisatie nu bitcoin voor het eerst in de geschiedenis de grens van $71.000 doorbreekt.
cryptostheen 2 min lezen
Bitcoin overtreft zilver en stijgt voor het eerst boven $71.000
Bitcoin overtreft zilver en stijgt voor het eerst boven $71.000

In een monumentale verschuiving heeft bitcoin, vaak geprezen als "digitaal goud", nu zilver ingehaald in marktkapitalisatie, door $71.000 te overschrijden en een ongekende mijlpaal te markeren.

Deze prestatie is sinds begin maart een beetje routine geworden voor bitcoin, waarbij de cryptocurrency consequent nieuwe wegen inslaat.

Vrijdag brak bitcoin voor het eerst in de geschiedenis door de $70.000 barrière, wat de weg vrijmaakte voor verdere stijgingen. Op maandag steeg de prijs van bitcoin naar een all-time high van $72.817, voordat het een lichte terugval kende naar $72.000. Op dit moment is bitcoin getuige van een indrukwekkende stijging van 6% in de afgelopen 24 uur, samen met een opmerkelijke stijging van 32% in de afgelopen 14 dagen.

Top 10 grootste activa wereldwijd

Amper drie maanden geleden, te midden van de groeiende anticipatie op de goedkeuring van spot bitcoin ETF's, slaagde bitcoin erin om verschillende opmerkelijke entiteiten te overtreffen, waaronder Elon Musks Tesla, Meta en Warren Buffetts Berkshire Hathaway, en verstevigde zijn positie als het achtste grootste activum wereldwijd, met een duizelingwekkende marktkapitalisatie van $1,4 biljoen. Terwijl goud zijn toppositie behoudt met een marktkapitalisatie van $14,7 biljoen, blijft bitcoin achter giganten als Microsoft, Apple, Nvidia, Saudi Aramco, Amazon en Google moederbedrijf Alphabet aanlopen.

Terwijl de cryptowereld reikhalzend uitkijkt naar de komende Bitcoin block reward halving, gepland over ongeveer 39 dagen op 20 april, neemt de anticipatie toe. Door deze gebeurtenis, die elke vier jaar plaatsvindt, zal de beloning voor Bitcoin miners worden verlaagd van 6,25 BTC naar 3,125 BTC, wat een impact heeft op de aanboddynamiek van de cryptocurrency.

Ondertussen is ether, de cryptocurrency van het Ethereum netwerk, opnieuw de $4.000 gepasseerd, wat de eerste verschijning is sinds 2021. Momenteel gewaardeerd op $4.060, heeft ether een opmerkelijke stijging van 5,7% in de afgelopen 24 uur en een aanzienlijke stijging van 28% in de afgelopen 14 dagen meegemaakt.

Met een marktkapitalisatie van $488,2 miljard overtreft ether nu de SPDR S&P 500 ETF Trust en nadert het de marktkapitalisatie van Walmart van $488,5 miljard. De op handen zijnde uitrol van de Dencun upgrade door Ethereum ontwikkelaars, bedoeld om de transactiekosten op Ethereum L2's aanzienlijk te verlagen, wakkert het optimisme rond de vooruitzichten van ether verder aan.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.