Ethereum

BUIDL Ethereum fonds van BlackRock stijgt naar $275 miljoen binnen slechts 7 handelsdagen

Het BUIDL Ethereum fonds van BlackRock, aanvankelijk opgezet met $5 miljoen, is omhooggeschoten naar $275 miljoen sinds de lancering op 20 maart.
cryptostheen 2 min lezen
BUIDL Ethereum fonds van BlackRock stijgt naar $275 miljoen binnen slechts 7 handelsdagen
BUIDL Ethereum fonds van BlackRock stijgt naar $275 miljoen binnen slechts 7 handelsdagen

Het op Ethereum gebaseerde BUIDL fonds van BlackRock heeft een razendsnelle opmars doorgemaakt en binnen een week na de oprichting een indrukwekkende $274,8 miljoen aan Ethereum tokens verzameld. Beginnend met een bescheiden $5 miljoen op 20 maart, trok het fonds snel aanzienlijke investeringen aan.

Volgens gegevens zijn er 11 transacties binnengestroomd in het BlackRock USD Institutional Digital Liquidity Fund, waardoor de waarde tot ongekende hoogten steeg.

De instroom van kapitaal in het op ERC-20 gebaseerde fonds was opmerkelijk, met een extra instroom van $269,8 miljoen, waaronder een aanzienlijke toewijzing van $92 miljoen van Ondo Short-Term US Government Treasuries, gefaciliteerd door het tokenized real-world asset platform Ondo Finance.

Ondo Finance toonde zich enthousiast over de intrede van BlackRock in het tokeniseren van effecten met de BUIDL lancering en merkte in een recente blogpost op:

"We zijn verheugd om te zien dat BlackRock het tokeniseren van effecten omarmt met de lancering van BUIDL, vooral de brede samenwerking met deelnemers aan het ecosysteem. Niet alleen valideert dit verder ons oorspronkelijke concept van een getokeniseerd Amerikaans Treasury fonds, maar het ondersteunt ook onze stelling dat tokenisatie van traditionele effecten op publieke blockchains de volgende grote stap is in de evolutie van financiële markten."

Hoewel niet geclassificeerd als een stablecoin zoals USDT of USDC, verzekert BlackRock dat de waarde van BUIDL 1:1 gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar, waarbij elke BUIDL gelijk is aan $1. Stablecoins spelen een cruciale rol in het bieden van stabiliteit te midden van de volatiliteit van de cryptomarkt en het vergemakkelijken van overgangen naar beurzen voor fiat of alternatieve tokens.

BlackRock heeft de beleggingsstrategie van het fonds uiteengezet en bekendgemaakt dat het 100% van zijn activa toewijst aan contanten, schatkistpapier en repo's.

De lancering van het BlackRock USD Institutional Digital Liquidity Fund werd voorafgegaan door het indienen van documenten door BlackRock bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission voor het in de Britse Maagdeneilanden gevestigde fonds. Deze ontwikkeling wakkerde de hoop op de uiteindelijke introductie van een ETF voor spot ether weer aan, ondanks het feit dat de SEC zijn beslissing over acht voorstellen uitstelde tot eind mei.

Volgens gegevens van het real-world assets (RWA) platform staat BUIDL van BlackRock op de tweede plaats, achter het Franklin OnChain U.S. Government Money Fund van Franklin Templeton, dat een marktkapitalisatie heeft van $360,3 miljoen. Het op Ethereum gebaseerde BlackRock BUIDL fonds heeft momenteel een marktkapitalisatie van $244,8 miljoen.

BlackRock CEO Larry Fink sprak in een interview met CNBC in januari zijn steun uit voor op crypto gebaseerde exchange-traded funds na de goedkeuring van de eerste bitcoin ETF's door de SEC:

"Ik zie waarde in het hebben van een ether ETF. Zoals ik al zei, zijn dit slechts opstapjes naar tokenisatie."

Hoewel de belangstelling voor een spot ether ETF aanzienlijk is, is het onwaarschijnlijk dat het de heftigheid van de bitcoin ETF's zal evenaren, die op hun debuutdag maar liefst $4,5 miljard opbrachten.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.