Markten

Handelsvolume bitcoin ETF's schiet omhoog: Beleggers vluchten massaal naar digitale activa

Na een week van een opmerkelijke toename van kapitaal in cryptocurrency beleggingsproducten, beleefden bitcoin exchange-traded funds (ETF's) in de Verenigde Staten ongekende handelsvolumes, wat duidt op een groeiende interesse in digitale activa.
cryptostheen 2 min lezen
Handelsvolume bitcoin ETF's schiet omhoog: Beleggers vluchten massaal naar digitale activa
Handelsvolume bitcoin ETF's schiet omhoog: Beleggers vluchten massaal naar digitale activa

In het kader van een uitzonderlijke week voor cryptocurrency beleggingsproducten, zagen verschillende in de VS gevestigde bitcoin ETF's historische handelsvolumes op dinsdag, wat een belangrijke mijlpaal markeert in de adoptie van digitale valuta.

De stijging van de vraag naar bitcoin ETF's was niets minder dan opmerkelijk, zoals opgemerkt door Matt Hougan, Chief Investment Officer van Bitwise, tijdens een recente X Space.

Volgens gegevens van Yahoo Finance verhandelden beleggers dinsdag een recordaantal van 6,3 miljoen aandelen van de Bitwise Bitcoin ETF (BITB), goed voor een waarde van ongeveer $179 miljoen.

Ook zowel het VanEck Bitcoin Trust ETF (HODL) als het WisdomTree Bitcoin Fund (BTCW) zagen na het vakantieweekend aanzienlijke pieken in het handelsvolume. De VanEck Bitcoin Trust ETF noteerde een handelsvolume van 6,8 miljoen aandelen, wat overeenkomt met $400 miljoen, terwijl het WisdomTree Bitcoin Fund zijn handelsvolumes boven de 4 miljoen aandelen zag uitstijgen, met een totaal van ongeveer $220 miljoen. Deze cijfers vertegenwoordigen een aanzienlijke stijging ten opzichte van hun eerste handelsdagen.

De Amerikaanse spot bitcoin ETF's, exclusief de Grayscale Bitcoin Trust ETF (GBTC), verzamelden dinsdag gezamenlijk ongeveer $2 miljard aan handelsvolumes, het hoogste volume sinds hun lancering, volgens analist Eric Balchunas van Bloomberg Intelligence.

De stijging in handelsvolumes volgt op een recordweek voor instroom in cryptocurrency beleggingsproducten, die in totaal $2,45 miljard bedroeg, zoals gerapporteerd door CoinShares. Met name de iShares Bitcoin Trust (IBIT) en het Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) leidden de instroom, met respectievelijk ongeveer $1,6 miljard en $650 miljoen.

Amerikaanse spot bitcoin ETF's

Eric Balchunas suggereerde dat de onverwachte stijging van de handelsvolumes in de vijfde week na de lancering van de ETF's duidt op een hernieuwde belangstelling voor digitale activa. Matt Hougan legde verder uit dat professionele beleggers hun betrokkenheid bij bitcoin ETF's de afgelopen twee weken aanzienlijk hebben vergroot, samenvallend met de recente prijsstijging van bitcoin.

Wat betreft de stijging in handelsvolumes voor de producten van VanEck en WisdomTree, speculeerde Hougan dat deze ETF's mogelijk zijn toegevoegd aan modelportefeuilles. VanEck Head of ETF Product, Ed Lopez, merkte op dat er veel belangstelling was voor hun fonds en bitcoin ETF's in het algemeen, vooral van particuliere beleggers.

Hoewel de exacte redenen achter de toegenomen vraag naar bitcoin ETF's speculatief blijven, suggereren de gegevens een groeiende acceptatie en adoptie van digitale activa binnen traditionele beleggingsportefeuilles. Met een netto instroom van ongeveer $5 miljard binnen vijf handelsweken zijn Amerikaanse spot bitcoin ETF's goed op weg om de ramingen van de sector te overtreffen, wat een veelbelovend vooruitzicht is voor de toekomst van beleggingen in digitale valuta.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.