Bitcoin

London Stock Exchange introduceert bitcoin en ether ETN's in mei

Te midden van uitdagingen en een veranderende marktdynamiek bereidt de London Stock Exchange zich voor op een notering van bitcoin en ether ETN's, waarmee een belangrijke stap wordt gezet in de digitale activaruimte.
cryptostheen 2 min lezen
London Stock Exchange introduceert bitcoin en ether ETN's in mei
London Stock Exchange introduceert bitcoin en ether ETN's in mei

In een strategische zet die aangeeft dat de London Stock Exchange (LSE) zich aanpast aan veranderende markttrends, heeft de London Stock Exchange (LSE), die bekend staat om haar toonaangevende blue-chipaandelen, plannen aangekondigd om op 28 mei fysiek gedekte exchange-traded notes (ETN's) voor bitcoin en ether te introduceren. De beslissing volgt op de eerdere toezegging van de beurs om in het tweede kwartaal van dit jaar aanvragen voor crypto ETN's te overwegen.

Vanaf 8 april kunnen bedrijven die hun bitcoin en ether ETN's op de nieuwe markt van de LSE willen noteren beginnen met de aanvraagprocedure, zoals de beurs vandaag heeft bevestigd.

Met de geplande lanceringsdatum krijgen potentiële emittenten de tijd om te voldoen aan de voorwaarden voor een notering en om de vereiste documentatie samen te stellen, waaronder een prospectus dat moet worden goedgekeurd door de Financial Conduct Authority (FCA), zoals de LSE heeft aangegeven. De beurs wil een brede deelname van emittenten op de openingsdag mogelijk maken en benadrukt dat de voorgeschreven criteria en deadlines moeten worden nageleefd.

Om in aanmerking te komen voor de eerste aanbieding, moeten emittenten vóór 15 april een uitgebreide brief samen met een ontwerpprospectus indienen, waarin ze aantonen dat ze voldoen aan de criteria die zijn beschreven in de crypto ETN factsheet. Goedkeuring van deze prospectussen door de FCA is verplicht voor ETN's om een notering te krijgen op zowel de Main Market als de Official List.

De LSE benadrukt dat emittenten die niet voldoen aan de vereiste criteria of de deadlines voor indiening en goedkeuring niet halen, worden uitgesloten van deelname aan de lancering van crypto ETN's van de LSE.

ETN's, verwant aan exchange-traded funds (ETF's), bieden blootstelling aan gediversifieerde activaportefeuilles, hoewel ze verschillen in structurele mechanismes. Terwijl een ETF een gedeeltelijke eigendom van onderliggende activa vertegenwoordigt, functioneert een ETN als een ongedekte schuldbrief uitgegeven door een bank, waarbij de opbrengsten worden geïnvesteerd in activa die specifieke indices weerspiegelen. Bijgevolg weerspiegelt de waarde van de ETN de prestatie van deze activa.

Volgens de richtlijnen van de FCA zullen toekomstige bitcoin en ether ETN's uitsluitend voorbehouden zijn aan "professionele beleggers", waaronder kredietinstellingen en beleggingsondernemingen die bevoegd zijn om actief te zijn op de financiële markten, terwijl particuliere beleggers uitgesloten blijven.

Recente rapporten van Bloomberg onderstrepen de uitdagingen waarmee de LSE wordt geconfronteerd en die haar status als vooraanstaand financieel centrum in gevaar brengen. Een opmerkelijke daling van het aantal beursgenoteerde bedrijven, in combinatie met een matige handelsactiviteit in vergelijking met de niveaus van voor de crisis, onderstreept de hindernissen waarmee de beurs wordt geconfronteerd.

Factoren die bijdragen aan deze worsteling zijn onder andere veranderende voorkeuren van beleggers, verhevigde concurrentie van mondiale tegenhangers en veranderende regelgevingskaders. Ondanks deze uitdagingen biedt de groeiende institutionele interesse in digitale activa veelbelovende mogelijkheden voor de LSE.

Door een gereguleerd en veilig ecosysteem voor digitale activa op te zetten, kan de beurs aanzienlijke investeringen aantrekken en daarmee de positie van het Verenigd Koninkrijk in de economie van digitale activa versterken. Deze strategische stap onderstreept de toewijding van de LSE aan het navigeren door marktverschuivingen en het kapitaliseren op opkomende kansen in het steeds veranderende financiële landschap.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.