Bitcoin

Michael Saylor benadrukt de superprestatie van bitcoin sinds 2020

Michael Saylor onderstreept de ongeëvenaarde prestaties van bitcoin in vergelijking met andere grote beleggingsmogelijkheden.
cryptostheen 1 min lezen
Michael Saylor benadrukt de superprestatie van bitcoin sinds 2020
Michael Saylor benadrukt de superprestatie van bitcoin sinds 2020

Michael Saylor, de oprichter en voorzitter van MicroStrategy, nam onlangs plaats op het platform X om zijn licht te laten schijnen op de opmerkelijke prestaties van bitcoin sinds 10 augustus 2020, door deze af te zetten tegen het rendement van verschillende investeringsalternatieven.

In zijn X post benadrukte Saylor dat "bitcoin aan het winnen is", waarbij hij wees op de duizelingwekkende stijging van 432% sinds 10 augustus 2020. De S&P 500 daarentegen behaalde een bescheiden rendement van 56%, terwijl de NASDAQ een stijging van slechts 50% liet zien.

Traditionele safe havenactiva presteerden daarentegen matig in dezelfde periode. Goud behaalde een mager rendement van 7%, terwijl zowel zilver als obligaties negatieve rendementen lieten zien van respectievelijk -13% en -19%.

Vorige week herhaalde Saylor zijn standpunt over de volatiliteit van bitcoin in een andere X post, waarbij hij bevestigde dat dergelijke dynamische prijsschommelingen inherent zijn aan de dynamiek van de markt voor digitale activa.

De positieve houding van Saylor ten opzichte van bitcoin dateert van 2020, toen hij bitcoin aankondigde als de voorhoede van de digitale transformatie van kapitaal. Hij is er vast van overtuigd dat de waarde van bitcoin wordt ondersteund door het primaire nut van "kapitaalbehoud en -vermeerdering".

In maart 2024 steeg bitcoin van $61.000 naar een recordhoogte van meer dan $73.000. Op dit moment staat de toonaangevende cryptocurrency rond de $69.500. Bitcoin is de afgelopen 30 dagen met bijna 35% gestegen. De marktkapitalisatie van bitcoin staat nu op een indrukwekkende $1,37 biljoen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.