Web3 / Alts

NFT platform onthult Nintendo 64 emulator op Bitcoin blockchain met ordinals

Een baanbrekende ontwikkeling in de wereld van het behoud van games ontvouwt zich nu een NFT platform pioniert met de lancering van een Nintendo 64 emulator op de Bitcoin blockchain, waarbij ordinals worden gebruikt voor data inscriptie.
cryptostheen 1 min lezen
NFT platform onthult Nintendo 64 emulator op Bitcoin blockchain met ordinals
NFT platform onthult Nintendo 64 emulator op Bitcoin blockchain met ordinals

Pizza Ninjas, een NFT platform, heeft een N64 emulator geïntroduceerd op de Bitcoin blockchain. Deze emulator maakt gebruik van ordinals, wat een belangrijke vooruitgang betekent in de integratie van gamingtechnologie met blockchaininfrastructuur.

Emulators bieden gamers de mogelijkheid om klassieke ervaringen met consoles te herbeleven op moderne apparaten. Doordat er geen fysieke hardware meer nodig is, bieden ze ongekende toegankelijkheid tot iconische gametitels.

Pizza Ninjas benadrukt de centrale rol van de Google Brotli compressiemethode in het verbeteren van de efficiëntie van data-integratie. Deze compressietechniek stelt het platform in staat om grotere systemen zoals de N64 en zijn uitgebreide bibliotheek aan games op te nemen in het ecosysteem van blockchains.

Met Brotli compressie worden bestanden zoals de iconische Goldeneye 64, die oorspronkelijk veel opslagruimte in beslag namen, aanzienlijk kleiner. Deze optimalisatie zorgt voor een naadloze integratie in de Bitcoin blockchain, waardoor Goldeneye 64 kan worden opgenomen in één enkel Bitcoin block of in meerdere transacties.

De betaalbaarheid van netwerkkosten maakt deze integratie nog haalbaarder. Met de laagste kosten sinds de komst van ordinals, blijven de kosten van de inscriptie zeer toegankelijk, waardoor behoud economisch haalbaar is.

Pizza Ninjas benadrukt zijn toewijding aan het bewaren van gaming erfgoed voor toekomstige generaties. De Nintendo 64, met zijn blijvende populariteit en culturele betekenis, dient als middelpunt voor dit streven.

Volgens gegevens van Statista genoot de Nintendo 64 een wijdverspreid succes en werden er sinds de lancering in 1996 meer dan 30 miljoen exemplaren van verkocht.

Dit baanbrekende initiatief volgt op de succesvolle integratie van Doom, een klassieke first-person shooter, op de Dogecoin blockchain in januari. Door gebruik te maken van doginals, Dogecoins equivalent van Bitcoin ordinals, onderstreept dit project de veelzijdigheid van blockchaintechnologie bij het bewaren van digitale artefacten en cultureel erfgoed.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.